Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

4η ΓΙΟΡΤΗ ΨΩΜΙΟΥ


ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ
Γιορτή ψωμιού
19.04.2010


Αγαπημένο προϊόν για τους Ελληνες παραμένει το ψωμί και τα προϊόντα του αρτοποιείου, όπως φάνηκε από τα εγκαίνια της 4ης γιορτής ψωμιού στο παλιό Τελωνείο και την ολοκλήρωση των εργασιών του παγκοσμίου συνεδρίου Αρτοποιών στον Πλατανιά.
Εκατοντάδες άτομα πέρασαν χθες από τους χώρους του παλιού Τελωνείου προκειμένου να γευτούν εδέσματα, με πρώτο υλικό πάντα το ζυμάρι, που προσέφεραν οι “Μύλοι Κρήτης” σε συνεργασία με το Σωματείο Αρτοποιών Χανίων. Παρών στις εκδηλώσεις και ο κ. Πήτερ Μπέκερ, πρόεδρος της παγκόσμιας οργάνωσης Αρτοποιών που έκανε λόγο για “πολύ επιτυχημένη εκδήλωση, ενώ ιδιαίτερα σημαντικό ήταν και το συνέδριο”.
Ο κ. Μπέκερ στάθηκε στα μεσογειακά προϊόντα σημειώνοντας πως είναι πολύ γνωστά στον υπόλοιπο κόσμο και η απήχησή τους αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο.
ΘΕΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΞΙΜΑΔΙ
Ιδιαίτερα θετικά ήταν τα σχόλια των ξένων συνέδρων για το Κρητικό παξιμάδι, όπως ανέφερε ο κ. Mιχάλης Μούσιος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας. “Οι συνάδελφοι έχουν ενθουσιαστεί με το Κρητικό παξιμάδι. Μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα ότι εδώ και χιλιάδες χρόνια η παραγωγική διαδικασία παραγωγής του ψωμιού δεν άλλαξε, ότι στον φούρνο της γειτονιάς το ψωμί ζυμώνεται και ψήνεται. Θέλουμε η νέα γενιά να αποκτήσει κριτήρια ποιότητας, να μην ταυτίζει τη γεύση της με το φαστ φουντ”, ανέφερε ο κ. Μούσιος.
Ο ίδιος επεσήμανε πως ένα μεγάλο μέρος των τροφίμων που καταναλώνουν οι Ελληνες είναι εισαγόμενα και αυτό πρέπει να αλλάξει. Από τη μεριά του ο πρόεδρος του τοπικού σωματείου κ. Nίκος Κοτσιφάκης ευχαρίστησε όλους τους φορείς για τη στήριξή τους και κάλεσε τους καταναλωτές να προτιμούν τα τοπικά προϊόντα. Μέχρι τις 22 Απριλίου που θα ολοκληρωθεί η “γιορτή ψωμιού” τον χώρο θα επισκεφθούν σχολεία και μαθητές για να μάθουν για το ψωμί και τα άλλα αρτοποιήματα.
Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν οι βουλευτές κ. Δαμιανάκης και Σκουλάκης, ο νομάρχης κ. Γρ. Αρχοντάκης, ο δήμαρχος Κ. Βιρβιδάκης, νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, οι πρώην βουλευτές κ. Νικηφοράκης και Βολουδάκης κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου