Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

ΚΑΛΛΙΣΤΟΝ


ΑΠΟ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ “ΓΛΑΡΟΥ”
Αντιδράσεις για κιγκλιδώματα ξενοδοχείου
01.04.2010

Την έντονη διαμαρτυρία κατοίκων της περιοχής του “Γλάρου” προκάλεσε η τοποθέτηση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων από το ξενοδοχείο “Κάλλιστον” σε δημοτικό δρόμο που οδηγεί στην παραλία.
Οι κάτοικοι σε επιστολή τους προς τα “Χ.Ν.” που πρωτοκολλήθηκε και στον δήμο μιλούν για “αποκλεισμό της πρόσβασης στην παραλία”. Από μεριάς του ξενοδοχείου αυτό που επισημάνθηκε είναι ότι τα κιγκλιδώματα δεν είναι σταθερά αλλά μετακινούμενα και δεν αποκλείεται η πρόσβαση στην παραλία. Τονίζει ότι για τη χειμερινή περίοδο το ξενοδοχείο αναγκάσθηκε να πάρει το μέτρο αυτό για λόγους ασφαλείας και σε λίγες ημέρες που ξεκινά η θερινή σεζόν τα κιγκλιδώματα θα απομακρυνθούν.
Από μεριάς του Δήμου Νέας Κυδωνίας τονίζεται πως αν και τα κιγκλιδώματα δεν είναι σταθερά κακώς τοποθετήθηκαν από μεριάς ξενοδοχείου και πρέπει να απομακρυνθούν.
ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ
Με έγγραφό τους που κατέθεσαν και στον Δήμο Ν. Κυδωνίας κάτοικοι της περιοχής “Γλάρος” υπογραμμίζουν πως “είχαν πάντα το νόμιμο δικαίωμα πρόσβασης στην παραλία με κοινοτικό μονοπάτι που ήταν στο ύψος της ομώνυμης στάσης λεωφορείων. Οταν κτίστηκε το ξενοδοχείο Kalliston εδόθη η διαβεβαίωση ότι η πρόσβαση θα διαφυλαχθεί, διαμορφώθηκε κατά μήκος της ανατολικής άκρης του ξενοδοχείου και όντως το καλοκαίρι ήταν εφικτή.
Τον χειμώνα όμως, αντίθετα με τις νόμιμες διαβεβαιώσεις, η πρόσβαση στα παράλια αποκλείεται με προστατευτικά κιγκλιδώματα του ξενοδοχείου που κλείνουν την πρόσοψη κατά μήκος του κεντρικού δρόμου καθώς και την κοινοτική οδό διέλευσης στην παραλία”. Οι κάτοικοι ζητούν “να επιβληθεί διαχωρισμός της περίφραξης ασφάλειας του χώρου του ξενοδοχείου από τη δημόσια πρόσβαση στη παραλία. Απαιτούμε από τη διεύθυνση του ξενοδοχείου τη δυνατότητα πρόσβασης στην παραλία ελεύθερα όλο τον χρόνο και ζητάμε από τις δημοτικές αρχές τη νόμιμη διασφάλιση και περιφρούρησή της. Προσδοκούμε άμεση επίλυση του αιτήματός μας και απαγόρευση της αυθαίρετης καταπάτησης της διόδου στην παραλία”.
ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
Για το ξενοδοχείο ο γενικός διευθυντής του κ. Νίκος Λεντάρης, στον οποίο θέσαμε το ζήτημα απάντησε πως: “Αυτός ο δρόμος εξυπηρετεί τους κατοίκους της περιοχής. Την περίοδο του χειμώνα για λόγους ασφαλείας έχουμε τοποθετήσει προστατευτικά κιγκλιδώματα που δεν είναι σταθερές κατασκευές, αλλά μετακινούνται και ο καθένας μπορεί να μπει χωρίς κανένα πρόβλημα. Επίσης εξυπηρετούμε τον κόσμο από την κεντρική είσοδο του ξενοδοχείου και την κεντρική ράμπα ώστε να κατέβει στην παραλία. Σε 15 ημέρες που ξεκινάει η τουριστική σεζόν θα απομακρυνθούν τα κιγκλιδώματα και όπως κάθε καλοκαίρι ο δρόμος θα είναι ανοικτός”.
Ο κ. Λεντάρης τονίζει πως ο λόγος της τοποθέτησης των κιγκλιδωμάτων ήταν καθαρά για λόγους ασφαλείας του ξενοδοχείου καθώς τον χειμώνα στον συγκεκριμένο δρόμο η κίνηση είναι ελάχιστη. “Βάλαμε τα κιγκλιδώματα που δεν είναι σταθερά για λόγους ασφαλείας των εγκαταστάσεων του ξενοδοχείου και των κατοικιών της περιοχής· οποιοσδήποτε μπορεί να το τραβήξει και να μπει μέσα. Η ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες είναι θεσμοθετημένη και δεν μπορεί κανείς να την απαγορεύσει”, σημειώνει συμπληρώνοντας πως όσοι επιθυμούν να κινηθούν προς την παραλία το κάνουν πολύ άνετα.
Ο ΔΗΜΟΣ
“Ο δρόμος αυτός είναι δημοτικός όπως φαίνεται και στο κτηματολόγιο. Τα κιγκλιδώματα που έβαλε το ξενοδοχείο δεν είναι μόνιμη κατασκευή αλλά και η όποια μετακινούμενη κατασκευή κακώς τοποθετείται εκεί. Θα εφιστήσουμε την προσοχή στους διαχειριστές του ξενοδοχείου ώστε αυτή η κατασκευή θα μπορούσε να είναι τοποθετημένη με διαφορετικό τρόπο, έξω από τα όρια της κοινόχρηστης διάβασης ώστε να μπορεί ο καθένας να κατεβαίνει τον δρόμο”, δήλωσε ο δήμαρχος Ν. Κυδωνίας κ. Μανώλης Σταματάκης. Ο ίδιος υπογράμμισε πως το ξενοδοχείο θα ενημερωθεί να απομακρύνει τα κιγκλιδώματα από το σημείο που τα έχει τοποθετήσει σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου