Κυριακή 18 Απριλίου 2010

ΦΑΝΑΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ


ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ
Γραφειοκρατία κατά φωτεινής σηματοδότησης!
17.04.2010

Μέχρι και έξι χρόνια απαιτούνται για την τοποθέτηση ενός φαναριού στην πόλη των Χανίων, αφού χρειάζεται η έγκριση από το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών, το οποίο διαθέτει ένα γραφείο για να εξυπηρετήσει ολόκληρη τη χώρα! Χθες ξεκίνησε η λειτουργία του φαναριού στη συμβολή των οδών Ζυμβρακάκηδων και Εφέδρων Πολεμιστών και το επόμενο χρονικό διάστημα το Τμήμα Φωτεινής Σηματοδότησης του Δήμου Χανίων θα προχωρήσει στη λειτουργία άλλων τριών φαναριών σε κόμβους που έχουν γίνει πολλά τροχαία ατυχήματα. Τα αιτήματα του Δήμου Χανίων εκκρεμούσαν αρκετά χρόνια, πριν εγκριθούν επιτέλους από το πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ.
“Τα αιτήματα για φανάρια είναι πολύ παλιά από το 2004 το παλιότερο. Μετά από προσπάθειες του κ. δημάρχου ξεμπλόκαρε η διαδικασία και μας έδωσαν σχέδια εγκατάστασης και προγράμματα λειτουργίας σε συγκεκριμένους κόμβους”, ανέφερε ο κ. Γαβρίλης Μαρινάκης, προϊστάμενος Φωτεινής Σηματοδότησης, Ηλεκτροφωτισμού, Οδοσήμανσης και Κυκλοφοριακών Θεμάτων. Αναφορικά με τα αίτια της καθυστέρησης σημείωσε πως “ενώ όλη η διαδικασία των κυκλοφοριακών έχει παραδοθεί στους Δήμους, την αρμοδιότητα για τους φωτεινούς σηματοδότες την είχε κρατήσει το ΥΠΕΧΩΔΕ. Που σημαίνει ότι εμείς πρέπει να στείλουμε τοπογραφικά και σχέδια εγκατάστασης και να εγκριθούν από ένα γραφείο που έχει το ΥΠΕΧΩΔΕ και παλεύει όλη την Ελλάδα”.
Ειδικότερα με βάση τον σχεδιασμό του Δήμου Χανίων έχει εγκριθεί η τοποθέτηση φαναριών στα παρακάτω σημεία:
- 1: Ζυμβρακάκηδων - Εφέδρων Πολεμιστών.
- 2: Ζυμβρακάκηδων - Γογονή.
- 3: Λ. Καραμανλή πρώην Λ. Σούδας (ΙΚΑ).
- 4: Ακρωτηρίου - Εθν. Αντίστασης.
- 5: Προφήτη Ηλία - Σεϊμένη (Δεν εγκρίθηκαν φανάρια, έχει εγκριθεί διάβαση πεζών και αλλαγή σήμανσης).
Αναμένεται απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ για τοποθέτηση φαναριών σε:
- Λ. Καραμανλή - Δεληγιαννάκη (ΜΑΙΧ).
- Πλατεία Ευαγγελίστριας Χαλέπα.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
“Οταν διαπίστωσα πριν από έναν χρόνο ότι μια σειρά απο αιτήματα του Δήμου Χανίων για τοποθέτηση φωτεινής σηματοδότησης σε διάφορα σημεία της πόλης είχε καθυστερήσει απαράδεκτα είχα μια αλληλογραφία με το Υπουργείο σε έντονο θα έλεγα ύφος και είπα εν πάση περιπτώσει ότι το θέμα θα πρέπει να λυθεί γιατί σε κάποιους κόμβους θα πρέπει να μπουν φωτεινοί σηματοδότες γιατί έχουν συμβεί τροχαία ατυχήματα”, υπογράμμισε ο δήμαρχος Χανίων κ. Κ. Βιρβιδάκης. Σύμφωνα με τον δήμαρχο μετά από πιέση και προσπάθεια της υπηρεσίας δόθηκαν άδειες για πέντε σημεία και αναμένονται απαντήσεις για άλλα δυο. “Με αυτές τις προσπάθειες συμβάλουμε με έναν άλλο τρόπο στη βελτίωση της κυκλοφορίας στην πόλη των Χανίων”, κατέληξε ο κ. Βιρβιδάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου