Τρίτη 20 Απριλίου 2010

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΒΡΑΒΕΥΣΗ


ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Υποτροφίες σε αριστούχους
20.04.2010

Υποτροφίες στους αριστούχους φοιτητές του Ιδρύματος έδωσε χθες το Πολυτεχνείο Κρήτης σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο νεότευκτο και εντυπωσιακό κτήριο των Επιστημών. Συνολικά δόθηκαν 19 υποτροφίες αριστείας, ύψους 1.500 ευρώ εκάστη, σε φοιτητές και φοιτήτριες που αρίστευσαν στο έτος τους και 171 υποτροφίες επίδοσης, ύψους 1.000 ευρώ εκάστη, σε φοιτητές και φοιτήτριες που πέτυχαν υψηλές επιδόσεις στις σπουδές τους.
Επίσης δόθηκε το Βραβείο Καινοτομικής Ιδέας 2009, το οποίο συνοδεύεται από χρηματικό ποσό ύψους 1.000 ευρώ, στον προπτυχιακό φοιτητή του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Άρη - Αθανάσιο Παναγόπουλο για την καινοτομική του ιδέα με τίτλο: «Gadgets: Wireless dices for table games USB - Backgammon».
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με χαιρετισμούς από πλευράς των πρυτανικών αρχών που συνεχάρηκαν τα παιδιά για τη σκληρή δουλειά καθόλη τη διάρκεια του προηγούμενου έτους.
ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΘΕΝΤΕΣ
Ικανοποιημένοι για τη βράβευσή τους αλλά με έκδηλη την ανησυχία για το εργασιακό τους μέλλον εμφανίσθηκαν οι φοιτητές με τους οποίους και συνομιλήσαμε. “Είναι μεγάλη η χαρά και η ικανοποίηση που επιβραβεύτηκαν οι κόποι μου. Το ποσό που πήρα ίσως να το αξιοποιήσω για μια εκπαιδευτική εκδρομή του τμήματός μας”, ανέφερε η Κατερίνα Τσακαλάκη από το Τμήμα Παραγωγών και Διοίκησης.
Η ίδια συμπλήρωσε πως “δεδομένου των σημερινών συνθηκών σίγουρα είναι δύσκολη η κατάσταση αλλά πάντα αισιοδοξούμε ότι με ένα πτυχίο στα χέρια μας θα πάμε καλύτερα και θα έχουμε καλύτερες συνθήκες εργασίας”.
“Είναι πολύ σημαντική ημέρα γιατί βλέπω τους κόπους να ανταμείβονται και υπάρχει ένα κίνητρο για παραπάνω προσπάθεια. Η σχολή είναι πολύ δύσκολη. Εφτασα στο 4ο έτος για να πάρω την υποτροφία αυτή”, τόνισε ο Δημήτρης Ξαγοράρης. Αναφορικά με το εργασιακό μέλλον παρατήρησε πως “με τις διεθνείς οικονομικές καταστάσεις είναι λογικό να ανησυχούμε”. Tέλος, ο Κωνσταντίνος Ακριβιανάκης ανέφερε πως “διάβασα έναν χρόνο όχι αρκετά και επιβραβεύτηκα με αυτό το βραβείο. Δίνει μια ώθηση στον φοιτητή να διαβάσει περισσότερο αυτό το βραβείο. Σίγουρα τα πράγματα σε ό,τι αφορά το εργασιακό μέλλον δεν είναι πολύ αισιόδοξα αλλά με τις σπουδές που κάνουμε ελπίζουμε ότι θα καταφέρουμε κάτι”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου