Τρίτη 25 Μαΐου 2010

ΠΑΛΙΟΧΩΡΑ ΕΓΚΛΗΜΑ 47ΧΡΟΝΗ


ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ
Φρικιαστικό έγκλημα
25.05.2010

Με μια βολή στο μέτωπο άγνωστος δολοφόνησε τη 47χρονη γυναίκα, η οποία αναζητείτο από τις 13 Μαΐου στην Παλαιόχωρα Σελίνου. Ο δολοφόνος έριξε
τη γυναίκα μέσα σε ένα βαρέλι, το οποίο στη συνέχεια σκέπασε με χώμα
και το άφησε σε χωράφι, δίπλα στο νεκροταφείο της περιοχής.

Οι οικείοι της δήλωσαν την εξάφανισή της και αμέσως ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό της. Προχθές το πρωί ο σκύλος της ΕΜΑΚ, που συμμετείχε στις έρευνες, μύρισε το βαρέλι στο χωράφι, δίπλα στο νεκροταφείο της Παλαιόχωρας και έτσι αποκαλύφτηκε το φρικιαστικό έγκλημα. Η σορός ήταν μέσα στο βαρέλι, σκεπασμένη από χώμα και καλυμμένη από ελαιόδιχτα.
Ως βασικό ύποπτο, σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία θεωρεί έναν 50χρονο κάτοικο της κωμόπολης και ιδιοκτήτη καφενείου, ο οποίος νοσηλεύεται στο Περιφερειακό Νοσοκομείο Ηρακλείου καθώς την περασμένη Πέμπτη επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του. Ο 50χρονος αυτοπυροβολήθηκε στην κοιλιακή χώρα και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση αλλά έχει ξεφύγει τον κίνδυνο. Το οικόπεδο, όπου βρέθηκε το πτώμα της 47χρονης, ανήκε παλιότερα στην οικογένεια του 50χρονου.
Η άτυχη γυναίκα -μητέρα ενός παιδιού- εργαζόταν ως καθαρίστρια στον παιδικό σταθμό της περιοχής.
Στην περιοχή βρέθηκε άμεσα ο ιατροδικαστής Χανίων κ. Σταμάτης Μπελιβάνης, ο οποίος έκανε και μια πρώτη αυτοψία αλλά και ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων και ο διοικητής της Ασφάλειας.
Ο ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗΣ
Χθες ο κ. Μπελιβάνης προχώρησε στην εξέταση της σορού της γυναίκας. “Πραγματοποιήθηκαν ακτινογραφίες σε κεφαλή, αυχένα, θώρακα, κοιλιά, έγινε εκτεταμένα η νεκροψία - νεκροτομή -ανασταλτικός παράγοντας ήταν η σήψη στην οποία βρισκόταν η σορός. Από την πρώτη στιγμή είχαμε σημάδι για κάκωση στη μετωπιαία χώρα (μέτωπο) της κεφαλής της θανούσης. Τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν τραύμα εισόδου εξ επαφής από κοντόκαννο πυροβόλο όπλο -μάλλον πιστόλι- και βρέθηκε και μια πύλη εξόδου, ένα δεύτερο τραύμα”, τόνισε.
Αναφορικά με τον ακριβή χρόνο του θανάτου της γυναίκας ο κ. Μπελιβάνης επεσήμανε πως “λαμβάνοντας υπόψη ότι η σορός ήταν σε ένα βαρέλι, σκεπασμένη από πάνω, δεν είχε επαφή δηλαδή με πτωματοφάγα έντομα ή τον ήλιο, τα πτωματικά φαινόμενα, ας μου επιτραπεί η έκφραση, «δεν έτρεξαν» όπως θα έπρεπε. Κατά συνέπεια η σορός δεν είχε τόσο προχωρημένη σήψη, βέβαια, πρέπει να δεχθώ ότι ο χρόνος θανάτου του ήταν από την ημέρα της εξαφάνισής της μέχρι και το τελευταίο τετραήμερο”.
Ερωτηθείς για το αν υπήρχαν σημάδια κακοποίησης στο σώμα της ο κ. Μπελιβάνης απάντησε ότι “βρέθηκαν κάποια ίχνη, τα oποία δεν μπορούν να εκτιμηθούν μόνο μακροσκοπικά, θα κάνουμε και ιστολογική μελέτη στο μικροσκόπιο. Τα ίχνη αυτά αφορούν τον δεξιό βραχίωνα και τον αριστερό πήχη στα πλαίσια, ίσως, κάποιας πάλης του θύματος με τον θύτη. Δεν ήταν όμως εκτεταμένα”.
Στο βαρέλι βρέθηκαν επίσης η τσάντα και το πορτοφόλι της γυναίκας, από τα οποία δεν είχαν αφαιρεθεί χρήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες η Αστυνομία εξετάζει την υπόθεση της εξαφάνισης της 47χρονης, σε συνδυασμό με την εξαφάνιση αλλοδαπής γυναίκας και πάλι στην περιοχή της Παλαιόχωρας, όπως επίσης και τον θάνατο μιας άλλης πρόσφατα. Οι αναφορές που ακούστηκαν ότι στο οικόπεδο βρέθηκαν και οστά, που ανήκουν σε άνθρωπο, διαψεύστηκαν από τη μεριά της Αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου