Τρίτη 25 Μαΐου 2010

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΩΣΤΕΝ


ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΩΣΤΕΝ
“Κλικ” στην παράδοση
25.05.2010

Γωνιές των Χανίων, μικρά και μεγάλα μνημεία τους, πανοραμικές όψεις της πόλης είναι μερικές από τις εικόνες, που αποτυπωμένες από τον φωτογραφικό φακό του Γιώργου Ωστεν, παρουσιάζονται από χθες το απόγευμα και για μια εβδομάδα στο “Μοναστήρι του Καρόλου”. Πρόκειται για την 18η έκθεση φωτογραφίας του σημαντικού καλλιτέχνη που ζει από το 1991 μόνιμα στα Χανιά και η 6η με θέμα την παράδοση.

“Η παράδοση είναι σημαντικό κομμάτι ενός λαού. Αν χαθεί χάνονται και οι ρίζες μας. Οχι μόνο εδώ αλλά γενικά. Αυτό που βλέπω είναι ότι δυστυχώς πολλοί δεν προσέχουμε, όπως θα πρέπε, ούτε το περιβάλλον ούτε τα φυσικά μνημεία της πόλης των Χανίων”, είπε στα “Χ.Ν.” ο Γιώργος, που είναι αγαπητός και γνωστός για το έργο του αλλά και την κοινωνική του προσφορά καθώς στο παρελθόν όλα τα κέρδη από τις πωλήσεις των έργων δίνονταν σε Κοινωφελή Ιδρύματα όπως π.χ. η ΕΛΕΠΑΠ.
“Εκανα παλιότερα μια έκθεση με το όνομα «Νοσταλγία» με θέμα τα νεοκλασικά των Χανίων και ευτυχώς που έβγαλα κάποιες φωτογραφίες των σπιτιών αυτών γιατί πολλά από αυτά δεν υπάρχουν πλέον”, δηλώνει ο Γιώργος, που έχει ως στόχο να φωτογραφήσει “κάθε σπιθαμή της Κρήτης. Αλλά, επειδή είμαι 63 ετών, θα ’θελα να ’χω περισσότερο χρόνο και θα το κάνω αν... μου δώσει ο Θεός άλλα 100 χρόνια”, καταλήγει με χιούμορ.
Παρών στα χθεσινά εγκαίνια της έκθεσης και ο αντινομάρχης κ. Μανώλης Φραγκάκης. “Ο Γιώργος Ώστεν μας έχει ενθουσιάσει με την ενεργητικότητά του, την παρουσία του στα δρώμενα και την τελευταία του έκθεση. Αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα για μας τους Χανιώτες για να μπορέσουμε να αγαπήσουμε τον τόπο μας, όπως τον αγάπησε αυτός ο άνθρωπος, που ήλθε από το εξωτερικό αλλά είναι Χανιώτης και όλη η σταδιοδρομία και η συμπεριφορά του έχει δείξει ότι προηγείται από εμάς σε πολλά πράγματα”, ανέφερε ο κ. Φραγκάκης, υπογραμμίζοντας πως παρά το πρόβλημα υγείας που έχει ο Γιώργος, οι φωτογραφίες του και γενικά το έργο του “είναι εξαιρετικής ποιότητας και αξίζει να επισκεφθεί κανείς την έκθεση. Δείχνει τον χαρακτήρα του καλλιτέχνη, επίσης, το γεγονός ότι τα όποια κέρδη είχε από τις εκθέσεις του τα προσέφερε πάντα σε ιδρύματα και φορείς του τόπου μας”.
Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά 11 π.μ. με 2 μ.μ. και 6 με 10 μ.μ. μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου