Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

ΑΝΝΟΥΣΑΚΕΙΟ 40 ΧΡΟΝΙΑ



ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙ
“Αννουσάκειο Ιδρυμα: 40 χρόνια προσφοράς”
03.06.2010

“Χρέος τιμής για όλο τον Νομό και τους φορείς του αποτελεί η συνέχιση του έργου του Αννουσάκειου Θεραπευτηρίου”. Στην επισήμανση αυτή κατέληξαν όλοι όσοι μετείχαν στη χθεσινή εκδήλωση για τα 40 χρόνια του Ιδρύματος, που έχει προσφέρει σημαντική δραστηριότητα στον προνοιακό τομέα και το έργο του έχει αναγνωριστεί όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο.
Παράλληλα με την απόδοση τιμητικής πλακέτας στην οικογένεια του γέροντα Ειρηναίου Γαλανάκη, καθώς ο ίδιος δεν μπορούσε να παρευρεθεί, αναγνωρίσθηκε για άλλη μια φορά ο εμπνευστής και ο δημιουργός του Ιδρύματος.
“Κάθισα και είδα τα στοιχεία και πραγματικά πιστεύω ότι στην περιοχή δεν υπάρχουν κρατικές προνοιακές δομές γιατί υπάρχει το Αννουσάκειο. Για αυτό δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το αφήνουν τώρα μόνο του το Ιδρυμα αντιμέτωπο με τόσες δυσκολίες”, επεσήμανε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καμπουράκης, ο οποίος μίλησε για την κοινωνική συμβολή του Ιδρύματος, το μέλλον και τις προοπτικές για την απρόσκοπτη λειτουργία του.
Αναφερόμενος στη δύσκολη οικονομική θέση που βρίσκεται το Ιδρυμα καθώς την τελευταία πενταετία τα ασφαλιστικά ταμεία δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους απέναντί του ο κ. Καμπουράκης παρατήρησε πως: “Αν όλοι οι τοπικοί άρχοντες, οι βουλευτές ανεξάρτητα από κόμμα, οι δήμαρχοι, οι νομάρχες, ο περιφερειάρχης δεν κάνουν όλοι μαζί μια προσπάθεια να επιβιώσει το Ιδρυμα αυτό δεν έχουν φιλότιμο. Και θα το πω έτσι καθαρά, γιατί τόσα χρόνια έκανε τη δουλειά των Δήμων, δεν χρειάσθηκε να κάνουν τίποτα, να πληρώσουν τίποτα και τώρα είναι ντροπή να το αφήνουν στην τύχη του”.
Στην ιδιαίτερη σημασία της ημέρας αλλά και στην ανάγκη στήριξης του Ιδρύματος αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Ιδρύματος μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος. “Είναι ημέρα μνήμης, τιμής και ευχαριστίας για το Αννουσάκειο που γιορτάζει 40 χρόνια προσφοράς στον άνθρωπο και τον συνάνθρωπο καθώς ιδιαίτερα στην εποχή μας, μια τόσο ανάλγητη εποχή, που χαρακτηρίζεται για τις ατομικές και συμφεροντολογικές σχέσεις, θεωρούμε πολύ σημαντική την εθελοντική προσφορά του που στηρίζεται στην αγάπη και τη θυσία. Ευχαριστούμε τον Θεό που μας αξίωσε να φτάσουμε στην ημέρα αυτή και όλους όσοι συνετέλεσαν και βοήθησαν να λειτουργεί το Ιδρυμα απρόσκοπτα με πρωτεργάτη τον σεπτό μητροπολίτη γέροντα Ειρηναίο, που υπήρξε ο εμπνευστής και οραματιστής του Ιδρύματος. Το προσωπικό, τους διευθυντές τον σημερινό διευθυντή πατέρα Αντώνιο Αρετάκη και την τοπική κοινωνία”. Απευθυνόμενος στους κρατικούς φορείς ο κ. Αμφιλόχιος απηύθυνε έκκληση “στην πολιτεία που διαχρονικά δεν έχει στηρίξει και δεν έχει ανταποκριθεί στις ανάγκες τους Ιδρύματος έτσι όπως πρέπει, τα καθ’ ύλην αρμόδια Υπουργεία να στηρίξουν και να βοηθήσουν το Ιδρυμα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή”.
Στην προσφορά του Ιδρύματος αναφέρθηκε και ο νομάρχης Γρηγόρης Αρχοντάκης. “Αυτήν την περίοδο το Αννουσάκειο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα επιβίωσης. Νομίζω ότι είναι χρέος όλων μας, όχι μόνο της πολιτείας, που αυτήν την περίοδο αντιμετωπίζει σημαντικά οικονομικά προβλήματα, αλλά και καθένα από εμάς ως φυσικό πρόσωπο να στηρίξουμε την προσπάθεια αυτή που ξεκίνησε πριν από 40 χρόνια ο γέροντας Ειρηναίος και συνεχίζεται από τον σημερινό μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιο. Εύχομαι η σημερινή εκδήλωση να δώσει ένα δυνατό μήνυμα στην κοινωνία προκειμένου όλοι μαζί να στηρίξουμε τη συνέχιση λειτουργίας του Ιδρύματος”.
Στην εκδήλωση σημαντικό ήταν το “παρών” τόσο των εργαζομένων όσο και των φιλοξενούμενων του Ιδρύματος που συγκίνησαν με τα ζεστά τους λόγια για το Αννουσάκειο αλλά και κατοίκων της περιοχής που γέμισαν κάθε γωνία της αίθουσας συνεδρίων της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου