Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

ΒΡΥΣΣΕΣ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ




ΣΤΙΣ ΒΡΥΣΣΕΣ

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο




Για επιτακτική ανάγκη να ξεκινήσει άμεσα η εργολαβία της Νομαρχίας Χανίων στο οδικό δίκτυο του Δήμου Κρυονερίδας κάνει λόγο ο δήμαρχος κ. Γρηγόρης Μαρκάκης. Σύμφωνα με τον κ. Μαρκάκη επιβάλλεται το έργο να προχωρήσει και να υλοποιηθεί άμεσα καθώς τμήματα του οδικού δικτύου της περιοχής είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση.
Παράλληλα αναφορικά με την έδρα του νέου Δήμου Αποκόρωνα υπογραμμίζει πως οι Βρύσσες διέθεταν όλες τις υποδομές και η απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών είναι σωστή.
ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ
"Εδώ και πολύ καιρό αναμένουμε να προχωρήσει μια μεγάλη εργολαβία της Νομαρχιάς Χανίων για εκτέλεση οδικών έργων στην περιοχή. Ειδικά ο δρόμος των Χαμπάθων, ο δρόμος προς Βάμο αλλά και αλλοι δρόμοι στην γύρω περιοχή έχουν ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων" αναφέρει ο κ. Μαρκάκης. Ο δήμαρχος σημειώνει πως "μας είχαν υποσχεθεί έργα ύψους 600.000 ευρώ αλλά υπάρχει μια καθυστέρηση που θα πρέπει να ξεπεραστεί άμεσα. Επίσης διαπιστώνουμε την ανάγκη κατασκευής ενός νέου περιφερειακού δρόμου, παράλληλος στον υπάρχον δρόμο των Βρυσσών στα πλαίσια ενός γενικότερου σχεδιασμού. Παρά τις βελτιώσεις που έχουν γίνει με την παράκαμψη των Βρυσσών, το καλοκαίρι ο κεντρικός δρόμος αντιμετωπίζει προβλήματα μποτιλιαρίσματος. Και αυτό το ζήτημα θα μας απασχολήσει σύντομα και σίγουρα θα απασχολήσει και το νέο Δήμο."
Η ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ
Ερωτηθείς από τα "Χ.Ν." για την έδρα του νέου Δήμου, που θα είναι οι Βρύσσες και τις αντιδράσεις που υπήρξαν κυρίως από το Βάμο ο κ. Μαρκάκης απάντησε πως: "Οι υποδομές που υπήρχαν στην περιοχή, η γενικότερη πορεία του Δήμου Κρυονερίδας, το γεγονός ότι είχε ένα σύγχρονο και λειτουργικό δημαρχείο αλλά και η προσβασιμότητα στην περιοχή είχε ως αποτέλεσμα η έδρα του Δήμου Αποκορώνου να είναι οι Βρύσσες. Δεν έκανα καμία παρέμβαση για την έδρα του δήμου , η όποια απόφαση προέκυψε ως φυσιολογικό αποτέλεσμα".
Οπως σημείωσε ο δήμαρχος Κρυονερίδας ενόψει του νέου Δήμου, οι δημοτικές αρχές των καταργούμενων ΟΤΑ θα πρέπει "να προχωρήσουν τα έργα τους, να βελτιώσουν τις υπηρεσίες τους, ώστε η νέα δημοτική αρχή να βρει μια καλύτερη κατάσταση."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου