Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

3ος ΚΙΣΑΜΙΤΙΚΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ


ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Εγκαινιάστηκε ο “3ος Κισαμίτικος Αύγουστος”
14.08.2010

Γιορτή των τοπικών προϊόντων και των δημιουργών της περιοχής είναι ο “3ος Κισαμίτικος Αύγουστος”, που εγκαινιάσθηκε χθες το βράδυ στο Καστέλλι Κισάμου.
Περισσσότεροι από 70 εκθέτες από την περιοχή της Κισάμου και όχι μόνο θα παρουσιάζουν μέχρι και τις 22 Αυγούστου τα προϊόντα τους, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιούνται πολιτιστικές εκδηλώσεις τονώνοντας το ρεύμα των επισκεπτών προς την Κίσαμο.
Είδη λαϊκής τέχνης και προϊόντα της Κρητικής γης κυριαρχούν ανάμεσα στα εκθέματα. “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να εγκαινιάσουμε για 3η συνεχή χρονιά τον Κισαμίτικο Αύγουστο, ο οποίος, χωρίς αμφισβήτηση, είναι επιτυχημένος. Ο μεγάλος αριθμός των εκθετών, μεγαλύτερος από τον περυσινό, μας γεμίζει με αισιοδοξία για τη συνέχεια του θεσμού που καθιερώσαμε. Είμαστε σίγουροι ότι ο θεσμός αυτός θα έχει μέλλον γιατί πιστεύουμε στους ανθρώπους και στα προϊόντα του τόπου μας”, ανάφερε η δήμαρχος Κισάμου κ. Φρόσω Σκουλάκη.
Οπως επισήμανε η κ. Σκουλάκη στόχος των εκδηλώσεων είναι να δοθεί η δυνατότητα “στους επισκέπτες μας να γνωρίσουν τα προϊόντα, τις φυσικές ομορφιές μας που δεν είναι και λίγες. Η έκθεση αυτή δίνει ζωντάνια στην πόλη μας, δίνει χρώμα γιορτής, δίνει την ευκαιρία σε ντόπιους και επισκέπτες να συναντηθούν, να κουβεντιάσουν, να διασκεδάσουν, κάτι που τόσο έχουμε ανάγκη ειδικά αυτές τις ημέρες”.
Η Δήμαρχος στάθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης του αγροτικού τομέα και στην παράλληλη πορεία του με τον τουρισμό. Την εκδήλωση χαιρέτησε εκ μέρους της Αναπτυξιακής της Νομαρχίας, ο πρόεδρός της κ. Γιώργος Μαραθάκης.
Αφού ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην διοργάνωση ευχήθηκε “του χρόνου η νέα Δημοτική Αρχή να στηρίξει τη διοργάνωση. Βρισκόμαστε όλοι εδώ από μια ιδέα του προκάτοχου μου, του κ. Μαυροδημητράκη όταν προέκυψαν τα προβλήματα με τον Αγροτικό Αύγουστο των Χανίων.”
Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν: ο βουλευτής Χανίων κ. Μ. Σκουλάκης, ο αντινομάρχης κ. Σ. Μαυροδημητράκης, οι δήμαρχοι Μηθύμνης κ. Γ. Μυλωνάκης και Ιναχωρίου κ. Κ. Κουκουράκης, ο υποψήφιος δήμαρχος Κισάμου κ. Γ. Καλαϊτζάκης, νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι. Στην τελετή των εγκαινίων χοροστάτησε ο μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.
Η έκθεση θα είναι ανοικτή στο κοινό από τις 13 έως τις 22 Αυγούστου από 7μ.μ. έως 11.30μ.μ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου