Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΑΙΟ



ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΙΡΗΝΑΙΟ ΓΑΛΑΝΑΚΗ
“Ταπεινός ιεράρχης, μεγάλος οραματιστής”
09.08.2010

“Ταπεινός ιεράρχης, μεγάλος οραματιστής και αναμορφωτής ψυχών”. Ως τέτοιος άνθρωπος θα μείνει
στην ιστορία ο Ειρηναίος Γαλανάκης, επίσκοπος πρώην Κισάμου και Σελίνου, για τον οποίο το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση τιμής στο Καστέλλι.
Παρουσία πλήθους κόσμου στο προαύλιο του εκθετήριου χώρου “Μουσείο Ειρηναίου” στην έδρα της Μητρόπολης, απονεμήθηκαν, από την Ενωση Προβολής του έργου τού πρώην Κισάμου και Σελίνου Ειρηναίου Γαλανάκη, τιμητικές διακρίσεις σε ανθρώπους με τους οποίους ο μητροπολίτης είχε συνεργαστεί όλα αυτά τα χρόνια.
Πρώτος χαιρέτησε ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, ο οποίος τόνισε πως ο χώρος του ζωντανεύει αναμνήσεις στην καρδιά. “Τί μπορείς να πεις για τον άνθρωπο που δεν μπορούσε να ησυχάσει παρά να ονειρεύεται, να σκέπτεται και να εργάζεται;” ανάφερε. Ο μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος στάθηκε στην προσωπικότητα και στο έργο του τιμώμενου καθώς και στο λεύκωμα που θα εκδοθεί με μνήμες από τη ζωή του γέροντα. Εκ μέρους της οικογένειας Γαλανάκη χαιρέτησε ο ανιψιός του και καθηγητής Θεολογίας κ. Μιχάλης Γαλανάκης, ευχαριστώντας τους διοργανωτές για την τιμητική εκδήλωση.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού κ. Δημήτρης Κυριτσάκης. “Ειρηνοποιός, όπως και το όνομα του, από τα πρώτα βήματα της ποιμαντορίας του. Σεβάσμιος και αγαπητός, μέχρι λατρείας, σε όλη τη διακονία του για μισό περίπου αιώνα. Εμπνευσμένα τα κηρύγματά του, σπουδαία τα έργα του, διαχρονικά τα κείμενά του. Ολη η ζωή του αλληλεγγύη, ευαισθησία, ανθρωπιά, θυσία και προσφορά. Ο καθένας από όσους γνώρισε το μεγάλο αυτό ιεράρχη εδώ στη Μητρόπολη μας, στην Κρήτη αλλά και στη Γερμανία, έχουν κάτι να θυμούνται. Τη βοήθεια που τους πρόσφερε, τον παρηγορητικό λόγο που τους απηύθυνε, το δρόμο που τους έδειξε, τη λύση που τους έδωσε, τη γαλήνη που χάρισε, τον ορίζοντα που άνοιξε”, ανάφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κυριτσάκης, μιλώντας με θερμά λόγια για τον Ειρηναίο.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Στ. Αρναουτάκης, οι βουλευτές: Ε. Δαμιανάκης, Μ. Σκουλάκης και Χ. Μαρκογιαννάκης, ο πρώην βουλευτής κ. Μ. Βολουδάκης, οι δήμαρχοι: Κισάμου, Ιναχωρίου, Μηθύμνης, Φρε και άλλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου