Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

ΔΥΤΙΚΗ ΤΑΦΡΟΣ


ΕΦΟΡΕΙΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ:
“Δεν είναι πάρκινγκ η Δυτική Τάφρος”
19.08.2010

“Δεν είναι δυνατόν να έχουν ξοδευτεί τόσα χρήματα για την ανακατασκευή και ανάπλαση της Δυτικής Τάφρου και να τη μετατρέψουμε σε χώρο στάθμευσης”.
Αυτό τόνισε χθες ο προϊστάμενος της 28ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κ. Μιχάλης Ανδριανάκης, με αφορμή αίτημα επιχειρηματιών της παλιάς πόλης να χρησιμοποιειθεί η Τάφρος για στάθμευση.
Αγνωστοι αφαίρεσαν τα σίδερα, που απέτρεπαν την κάθοδο οχημάτων στην τάφρο, με αποτέλεσμα τις τελευταίες ημέρες αρκετά οχήματα να σταθμεύουν μέσα σε αυτή. Χθες, η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων επανατοποθέτησε τα απαγορευτικά, προκαλώντας εκ νέου διαμαρτυρίες των επιχειρηματιών. “Αφαίρεσαν τα απαγορευτικά και έβαλαν άνθρωπο που κατηύθυνε τα οχήματα να παρκάρουν μέσα στην Τάφρο. Προχωρήσαμε στην ανάπλαση του χώρου για να διατηρηθεί και να χρησιμοποιηθεί για την πραγματοποίηση ορισμένων εκδηλώσεων και όχι για να γίνει πάρκινγκ. Υπάρχουν νόμοι και αρχές και δεν μπορεί να κάνει ο καθένας ό,τι θέλει”, ανάφερε ο κ. Ανδριανάκης.
Στο αίτημα των καταστηματαρχών του λιμανιού ότι δε ζητούν τίποτα περισσότερο από αυτό που γίνεται και στην Ανατολική Τάφρο (Κουμ - Καπί) που εδώ και χρόνια χρησιμοποιείται για στάθμευση, ο κ. Ανδριανάκης απάντησε πως “κακώς πολύ κακώς λειτουργεί ως χώρος στάθμευσης και η Ανατολική Τάφρος και πρόθεση της Υπηρεσίας μας είναι σύντομα να δοθεί ένα τέλος σε αυτή την αυθαιρεσία. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι επειδή έχουμε μια αυθαιρεσία στη μια πλευρά της παλιάς πόλης, θα πρέπει να επιτρέψουμε άλλη μια αυθαιρεσία στην άλλη πλευρά. Αυτό που τους έχω επισημάνει εδώ και χρόνια είναι, γιατί δε διεκδικούν το χώρο της πισίνας του Ξενία για τη δημιουργία χώρου στάθμευσης; Είναι κάτι που έχω προτείνει εδώ και χρόνια και είναι η πιο συμβατή λύση”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου