Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

ΒΑΡΥΠΕΤΡΟ ΦΩΤΙΑ


ΣΤΟ ΒΑΡΥΠΕΤΡΟ
Ελικόπτερο έσβησε φωτιά
2010-08-27 10:08:25

Η χρησιμοποίηση του πυροσβεστικού ελικοπτέρου απέτρεψε την εξάπλωση της φωτιάς, που ξέσπασε χθες το μεσημέρι, σε ορεινή περιοχή πάνω από το Βαρύπετρο του Δήμου Θερίσου. Μια δεύτερη φωτιά, στο Νιο Χωριό Αποκορώνου, αντιμετωπίσθηκε επίσης άμεσα, χωρίς να προκαλέσει μεγάλες ζημιές.
- Η πρώτη φωτιά ξέσπασε στον ορεινό όγκο του Βαρυπέτρου και έκαψε 5 στρέμματα θαμνώδους έκτασης. Επειδή το σημείο ήταν δύσβατο και δυσπρόσιτο ήταν δύσκολα προσεγγίσιμο από τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Η φωτιά έσβησε χάρη στην επέμβαση του ελικοπτέρου λίγο μετά τις 5.30 το απόγευμα.
- Η δεύτερη φωτιά ξέσπασε στο Νιο Χωριό Αποκορώνου, στις 3 το απόγευμα. Αποτεφρώθηκαν 2 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και οπωροφόρα δέντρα, ωστόσο η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων απέτρεψε την παραπέρα επέκτασή της.
Αναφερόμενος στις πυρκαγιές ο αντινομάρχης, υπεύθυνος για θέματα πολιτικής προστασίας, κ. Χ. Κουκιανάκης, σημείωσε πως η φωτιά στο Βαρύπετρο πιθανόν να ήταν από αυτές που βάζουν κτηνοτρόφοι για την ανανέωση του πρασίνου και τόνισε πως 'η αντιπυρική περίοδος που διανύουμε είναι από τις καλύτερες της τελευταίας 10ετίας. Αν δούμε τα στατιστικά στοιχεία υπάρχει μια μείωση 30 - 35% στα συμβάντα και στις καιόμενες εκτάσεις και αυτό δείχνει ότι οι συμπολίτες μας ανταποκρίνονται στις εκκλήσεις μας'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου