Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

ΤΡΑΓΙΚΟ ΔΥΣΤΗΧΗΜΑ


ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Τραγικός θάνατος
04.08.2010

Τραγικό θάνατο την ώρα της εργασίας του βρήκε ένας 48χρονος εργαζόμενος της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Χανίων. O Νίκος Μαριολάκης, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, έχασε τη ζωή του λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Δευτέρας.
Ηταν στο ξεκίνημα της βάρδιας, όταν ο Μαριολάκης μαζί με δύο συναδέλφους του επέβαιναν σε απορριμματοφόρο του Δήμου Χανίων, που είχε ξεκινήσει την αποκομιδή στην οδό Κισάμου. Κοντά στο ξενοδοχείο "Ακάλη" κάποιο αντικείμενο, πιθανόν ξύλο, που υπήρχε σε κάδο προκάλεσε προβλήματα στη "βαρέλα" του απορριμματοφόρου. Το όχημα σταμάτησε και ο άτυχος 48χρονος μετά το άνοιγμα των θυρίδων απόρριψης των απορριμμάτων, προσπάθησε να βγάλει το αντικείμενο που προκαλούσε τα προβλήματα. Κάτω από άγνωστες συνθήκες οι θυρίδες έκλεισαν με αποτέλεσμα να πολτοποιήσουν το κεφάλι του εργαζόμενου. Οι συνάδελφοί του έπαθαν σοκ και χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.
"Ηταν ένα τραγικό δυστύχημα. Ενας συνάδελφος έχασε τη ζωή του. Οπως όλοι γνωρίζουμε οι συνθήκες σε αυτή τη δουλειά είναι πολύ άσχημες και πολύ επικίνδυνες" ανάφερε η πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση Χανίων κ. Σοφία Ζεκάκη. Η κ. Ζεκάκη ευχήθηκε "αυτό το δυστύχημα να είναι το τελευταίο. Εμείς ως σωματείο, όπου μπορούμε να βοηθήσουμε την οικογένεια θα είμαστε εκεί. "
Ο άτυχος Μαριολάκης ήταν χρόνια εργάτης στο Δήμο Χανίων και θεωρείτο πολύ έμπειρος στη δουλειά του.
"ΧΑΘΗΚΕ ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗΣ"
"Θέλω να εκφράσω τα συλληπητήρια στην οικογένεια, στα παιδιά, στη γυναίκα στους γονείς. Είναι συνταρακτικό το γεγονός, πρωτόγνωρο για μένα. Εκ μέρους και του δημάρχου και του δημοτικού συμβουλίου τα θερμά συλληπητήρια στην οικογένεια. Ο Δήμος με εντολή του δημάρχου θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να βοηθήσει την οικογένεια και τα παιδιά", ανάφερε ο αντιδήμαρχος Χανίων κ. Βαγγέλης Σαματάς ο οποίος ειδοποιήθηκε και έφθασε στο σημείο του συμβάντος σχεδόν αμέσως. Και ο ίδιος δεν μπορούσε να πιστέψει ότι συνέβει ένα θανατηφόρο δυστήχημα.
"Χάθηκε ένας άνθρωπος, χάθηκε ένας καλός οικογενειάρχης και εργαζόμενος που πρόσφερε στην πόλη μας" τόνισε ο κ. Σαματάς.
Στο σημείο έσπευσαν η Επιθεώρηση Εργασίας, το Εργατικό Κέντρο και η Αστυνομία η οποία και διενεργεί προανάκριση για το δυστύχημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου