Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Ν. ΧΩΡΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ

ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΝΕΑΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ

Αναστολή... εισπράξεων από το 2007




Από το 2007 ο Δήμος Χανίων έχει να εισπράξει χρήματα από τους περισσότερους επιχειρηματιές που δραστηριοποιούνται στην παραλία της Νέας Χώρας νοικιάζοντας ομπρέλες και καρέκλες στους λουόμενους! Μόλις ένας επαγγελματείας ανταποκρίνεται στις οφειλές του προς τον Δήμο, όταν όλοι οι υπόλοιποι εδώ και μια 4ετία δεν καταβάλλουν όσα προβλέπεται. Παρατηρείται ότι την ίδια στιγμή που οι δήμοι διαμαρτύρονται στην κεντρική εξουσία διεκδικώντας πόρους που τους στερούνται, οι ίδιοι και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Δήμος Χανίων δεν εισπράτει χρήματα τα οποία δικαιούται.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο κ. Μιχάλη Ντάλλα έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για να δωθεί τέλος σε αυτήν την παρανομία, ωστόσο γεννιώνονται σοβαρά ερωτήματα για ποιό λόγο όσοι δεν πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους στο Δήμο συνεχίζουν κάθε χρόνο να εκμεταλεύονται την παραλία, ποιός και γιατί τους δίνει τις σχετικές άδειες.
"Έχω δώσει εντολή στη δημοτική αστυνομία και ήδη τους έχουν γράψει δύο φορές όπως απαιτεί ο νόμος, ήδη βγαίνουν οι αποφάσεις για να μαζέψουμε τα ομπρελοκαθίσματα και ψάχνουμε να βρεθεί ο χώρος που θα τα αποθηκεύσουμε. Μέσα σε λίγες ημέρες θα έχει αποκασταθεί η τάξη" αναφέρει ο αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Ντάλλας ο οποίος και χειρίζεται την υπόθεση.
Σε ερώτηση γιατί παρότι δεν πληρώνουν εδώ και μια τετραετία τις υποχρεώσεις τους προς το Δήμο, τους επιτρέπεται να εκμεταλεύονται την παραλία κάθε καλοκαίρι εισπράτοντας κανονικά χρήματα από τους λουόμενους ο κ. Ντάλλας ανάφερε πως η δημοτική αστυνομία έχει επιβάλλει τα σχετικά πρόστιμα.
Ενδεικτικτικό του προβλήματος είναι ότι από τις εκατοντάδες καρέκλες και καθίσματα, μόνο αυτά που ανήκουν σε ένα επιχειρηματία είναι νόμιμα. Χαρακτηριστικά ο κ. Ντάλλας αναφέρει πως "αυτή τη στιγμή νόμιμο είναι μόνο το ξενοδοχείο του κ. Κόρακα, όλοι οι άλλοι είναι παράνομοι. "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου