Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΒΡΑΒΕΥΣΗ


ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΧΑΝΙΩΝ
Διάκριση σε ξενοδοχεία
09-09-2010

Πέντε ξενοδοχεία από το Ν. Χανίων ψηφίστηκαν ως τα καλύτερα στις κατηγορίες τους στη Δυτική Κρήτη για την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουν.
Τα ξενοδοχεία ψηφίσθηκαν στον ετήσιο διαγωνισμό της Αγγλικής θυγατρικής του ομίλου TUI, από τους τουρίστες που διέμειναν σε αυτά και που κλήθηκαν να απαντήσουν γραπτά σε μια σειρά ερωτήσεων αναφορικά με τη διαμονή τους. "Κάθε θυγατρική εταιρεία της TUI oργανώνει ετησίως διαγωνισμό που ελέγχει ανεξάρτητη αρχή. Δίνονται από ένα ερωτηματολόγιο σε κάθε οικογένεια όταν αναχωρούν από τόπο διακοπών τους. Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή ενός ξενοδοχείου θα πρέπει να έχουν συγκεντρωθεί ερωτηματολόγια από το 60% τουλάχιστον των επισκεπτών κάθε ξενοδοχείου" δηλώνει ο διευθυντής της TUI για τα Χανιά κ. Μανώλης Μαρινάκης.
Ειδικότερα με βάση τα στοιχεία της βρετανικής θυγατρικής της ΤUI Thompson First choice για Χανιά - Ρέθυμνο βραβεύτηκαν ανά κατηγορία:
- 5άστερο το ξενοδοχείο Minoan Palace στον Πλατανιά.
- 4 1/2 αστέρια το "Θάλασσα" στην Αγία Μαρίνα.
- 4 αστέρια το "Σελήνη" στην περιοχή Κολυμπαρίου.
- 3 αστέρια το "Kokalas resort" στη Γεωργιούπολη.
- 2 αστέρια το "Δίας" στην Αγία Μαρίνα.
"Πέρα από το βραβείο που είναι ένα κριτήριο αναγνωρισιμότητας είναι σημαντικό για τον πελάτη γιατί βλέπει την εξελιξιμότητα του κάθε ξενοδοχείου. Οι ερωτήσεις που γίνονται αφορούν την περιβαλλοντική ευαισθητοποιήση, την ποιότητα, τους κοινόχρηστους χώρους, το προσωπικό ανά τμήμα και πολλές άλλες κατηγορίες" τόνισε ο κ. Μαρινάκης.
ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥΠΟΛΗ
Το "Kokalas Resort" στη Γεωργιούπολη κέρδισε το πρώτο βραβείο για την Δυτική Κρήτη στην κατηγορία 3 αστέρων. "Είναι μια ηθική ικανοποίηση γιατί είναι μια προσπάθεια που κάνουμε χρόνια. Κάθε χρόνο προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε το ξενοδοχείο" επισήμανε μιλώντας στα "Χ.Ν." ο κ. Νίκος Κοκολάκης, που μαζί με τον αδελφό του είναι ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου.
Η σύζυγός του Ζαχαρένια που επίσης έχει την ευθύνη για τη λειτουργία του ξενοδοχείου επισημαίνει ότι "στη βράβευσή μας συνέβαλαν πολλοί παράγοντες. Το γεγονός ότι όλα τα δωμάτια είναι διαφορετικά το ένα από το άλλο, είναι άριστα επιπλωμένα, σε όλα τα δωμάτια υπάρχει χώρος και άνεση, μεγάλες βεράντες, είναι πλήρως εξοπλισμένα, διαθέτουν μπανιέρα κάτι που σπάνια συναντάς σε ξενοδοχεία, είναι αμφιθεατρικό κτισμένο με όμορφη θέα, έχουμε πολύ πράσινο, για ένα χώρο 20 δωματίων έχουμε δύο καθαρίστριες. Θεωρούμε ότι πολύ σημαντική είναι η λεπτομέρεια στο θέμα της καθαριότητας και είμαστε πολύ σχολαστικοί με αυτό το θέμα. Επίσης το προσωπικό μας είναι χρόνια εδώ, το προσέχουμε και μας προσέχει. Kαι τέλος είναι επίσης σημαντική η οικογενειακή ατμόσφαιρα, το γεγονός ότι δεν είμαστε απρόσωποι. Γι? αυτό και έχουμε πελάτες που έρχονται κάθε χρόνο και μάλιστα και δύο φορές τον χρόνο. "
Στους επόμενους στόχους των ιδιοκτητών του ξενοδοχείου είναι να... παραμείνουν στην κορυφή.
"Το δύσκολο είναι να παραμείνουμε στην κορυφή να συνεχίσουμε να προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες και κάθε χρόνο να αναβαθμιζόμαστε. Αυτό είναι το μεγάλο μας στοίχημα" υπογράμμισε ο κ. Ν. Κοκολάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου