Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΑΔΥΚ ΑΚΡΩΤΗΡΙ


ΓΙΑ ΔΕΚΑ ΩΡΕΣ
Χωρίς νερό περιοχές στο Ακρωτήρι
11-09-2010

Για περισσότερες από 10 ώρες έμειναν χωρίς νερό περιοχές στο Ακρωτήρι μετά από άλλη μια βλάβη στο αντλιοστάσιο του ΟΑΔΥΚ στον Βλητέ. Η βλάβη προήλθε σύμφωνα με τον Οργανισμό μετά από διακοπή ρεύματος και ήταν η δεύτερη μέσα σε μια εβδομάδα. Η διακοπή έπληξε κυρίως τους απομακρυσμένους οικισμούς του Ακρωτηρίου αλλά και τις περιοχές που βρίσκονται σε κάποιο ύψωμα (π.χ. Κορακιές).
Από μεριάς ΟΑΔΥΚ δόθηκαν υποσχέσεις ότι θα γίνει προσπάθεια περαιτέρω εκσυγχρονισμού των υποδομών, ώστε να μην παρουσιάζεται πρόβλημα σε κάθε διακοπή ρεύματος. 'Στις 3 τα ξημερώματα είχαμε μια διακοπή της ΔΕΗ και το ρεύμα επανήλθε στις 5.30. Αυτή η διακοπή από μόνη της δεν είναι ικανή να μας ανησυχήσει επειδή όμως τελευταία είχαμε παρατεταμένες διακοπές με επιρροή στα συστήματα άντλησης, στους αυτοματισμούς, στους πίνακες και στο μηχανολογικό μέρος μας έπιασε ένας πανικός γιατί, ενώ περάσαμε ένα δύσκολο καλοκαίρι και ανασάναμε που δρόσισε και ξεφύγαμε από τις μεγάλες ζέστες, διαπιστώσαμε ότι είμαστε ανασφαλείς σε σχέση με την ηλεκτροδότηση', ανέφερε ο αν. γενικός διευθυντής του ΟΑΔΥΚ κ. Μάρκος Πατρελάκης.
Η βλάβη επιδιορθώθηκε μετά από δύο ώρες από τα συνεργεία του ΟΑΔΥΚ, ωστόσο οι αγωγοί είχαν 'τραβήξει αέρα' και επομένως 'υπήρξε πρόβλημα στα υψηλά και μακρινά σημεία του Ακρωτηρίου, επειδή απαιτούνταν εξαέρωση που είναι μια δύσκολη και βασανιστική εργασία. Αν αυτό γίνεται συνέχεια και ο κόσμος εκνευρίζεται και εμείς αισθανόμαστε άσχημα. Γι’ αυτό και μελετούμε τον τρόπο αλλαγής των συστημάτων ασφαλείας με πρόσθετα συστήματα, ώστε οι διακοπές ρεύματος να μην επηρεάζουν το αντλιοστάσιο. Το σύστημα της ΔΕΗ είναι υποβαθμισμένο στο Ακρωτήρι γιατί έχει αυξηθεί η κατανάλωση, γιατί δεν μπόρεσε να εκσυγχρονίσει τις υποδομές της όπως έπρεπε και γιατί κουβεντιάζεται πάρα πολλά χρόνια να γίνει ένας υποσταθμός στο Ακρωτήρι, αρχικά είχε τοποθετηθεί σε χώρο Ναυστάθμου, υπήρχαν αντιδράσεις όμως κατοίκων και το έργο δεν έγινε, ενώ ειναι απαραίτητο', κατέληξε ο κ. Πατρελάκης.
Το ζήτημα των διακοπών το έβαλε ο δήμαρχος κ. Μ. Κυνηγός στον γ.γ. της Περιφέρειας Κρήτης, ο οποίος και το ενημέρωσε ότι θα δοθεί ένα ποσό της τάξης των 30.000 ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του αντλιοστασίου.
ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ
Αναφορικά με την αντιμετώπιση του προβλήματος της λειψυδρίας που είναι μικρότερο μετά την αλλαγή των κλιματολογικών συνθηκών και τη μείωση των επισκεπτών ο ΟΑΔΥΚ χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια με το ποσό των 300.000 ευρώ για να θέσει σε λειτουργία δύο γεωτρήσεις στον Κυπάρισσο Πλατανιά και να αγοράσει κάποιες ιδιωτικές. Ηδη οι πρώτες έχουν καθαριστεί και έχουν προετοιμαστεί, ώστε του χρόνου να μπορούν να ενισχύσουν το σύστημα, ενώ υπάρχουν συζητήσεις για την αγορά τριών ιδιωτικών γεωτρήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου