Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙ ΕΣΚΑΦΕΑΣ


ΤΟΠΙΚΑ
ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙ
Ληστεία με εκσκαφέα
20-09-2010

Με εκσκαφέα, άγνωστοι 'σήκωσαν' το ΑΤΜ της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων, στο Κολυμβάρι, με 15.000 ευρώ, το φόρτωσαν σε αγροτικό αυτοκίνητο και εξαφανίσθηκαν.
Πρόκειται για τη δεύτερη ληστεία κατ’ αυτόν τον τρόπο που γίνεται στα Χανιά τα τελευταία 4 χρόνια, καθώς το Σεπτέμβρη του 2006 είχε αφαιρεθεί το ΑΤΜ τής Αγροτικής Τράπεζας στις Καλύβες Αποκορώνου, ενώ στο συγκεκριμένο κατάστημα είχε γίνει ληστεία με όπλα πριν από 3 περίπου χρονια.
Οι άγνωστοι ληστές που υπολογίζονται σε τρία άτομα, σύμφωνα με τις μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, αρχικά 'οπλίσθηκαν' στις 3:55 τα ξημερώματα με εσκαφέα ο οποίος ήταν παρκαρισμένος στο χώρο εργοταξίου ανέγερσης ξενοδοχειακής μονάδας κοντά στην παραλία Κολυμβαρίου.
Οδήγησαν τον εσκαφέα μέσα από τους δρόμους του Κολυμβαρίου περνώντας από την παλιά εθνική οδό, έξω από το υποκατάστημα της Συνεταιριστικής που βρισκόταν σε απόσταση περίπου 500 μέτρων. Χρησιμοποιώντας την τσάπα και χωρίς να ανεβάσουν τον εσκαφέα πάνω στο πεζοδρόμιο έριξαν κάτω την γυάλινη πρόσοψη και πήραν το ΑΤΜ το οποίο και φόρτωσαν σε αγροτικό όχημα.
ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ
Παράλληλα με την εισβολή στο τραπεζικό κατάστημα οι ληστές κατάστρεψαν ανοίγοντας πύρ με τα όπλα τους το σύστημα συναγερμού της τράπεζας όπως επίσης και την κάμερα παρακολούθησης.
Ο θόρυβος του θριμματισμού της τζαμαρίας και των όπλων ξύπνησε τους κατοίκους, καθώς το κατάστημα βρίσκεται δίπλα σε οικίες, ωστόσο ο κόσμος όπως ήταν λογικό έμεινε μακριά από το συμβάν από τη στιγμή που άρχισαν να πέφτουν και πυροβολισμοί. Αφού ακινητοποίησαν τον εσκαφέα, οι ληστές επιβιβάσθηκαν στο φορτηγάκι με το ΑΤΜ και τράπηκαν σε φυγή.
Κατέληξαν κοντά στο γήπεδο του Αλικιανού όπου και 'παρέδωσαν στις φλόγες' το όχημα το οποίο είχε κλαπεί πριν από επτά μήνες στις Κάτω Αρχάνες Ηρακλείου.
O διευθυντής του καταστήματος ανέφερε πως οι ληστές πρέπει να έδρασαν πολύ γρήγορα καθώς μέσα σε δύο λεπτά είχαν ρίξει την τζαμαρία και είχαν πάρει το ΑΤΜ.
Την υπόθεση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου