Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΗΦΗ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ



ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
Κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων
07-09-2010

Κοινωνικές αλλά και ιατρικές υπηρεσίες μπορεί να προσφέρει το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων του Δήμου Ελ. Βενιζέλου, το οποίο και εγκαινιάσθηκε χθες το πρωί.
Περισσότεροι από 25 ηλικιωμένοι θα μπορούν να βρεθούν τις πρωινές ώρες στο ΚΗΦΗ, να ακούσουν μια ζεστή κουβέντα από τους κοινωνικούς λειτουργούς του, να κάνουν εξετάσεις, να ξεκουραστούν, να ψυχαγωγηθούν.
'Ηταν άλλη μια δέσμευσή μας για τους ανθρώπους της 3ης ηλικίας. Είναι ένα έργο μοναδικό για τον Νομό μας, ένα στολίδι για τον τόπο μας', τόνισε ο δήμαρχος Μανώλης Κεμεσίδης, υπογραμμίζοντας πως 'χωρίς κοινωνικό κράτος δεν μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας και αυτό πρέπει να το έχουν υπόψιν τους όλοι οι κυβερνώντες'. Κάθε Τρίτη - Πέμπτη, τις πρωινές ώρες, στον χώρο του ΚΗΦΗ θα βρίσκεται γιατρός που θα γράφει τα φάρμακα για ασφαλισμένους ΙΚΑ, ΟΓΑ, Δημόσιο.
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ
Παράλληλα ο Δήμος παρουσίασε και το νέο Νηπιαγωγείο που λειτουργεί δίπλα στο ΚΗΦΗ και το οποίο θα λειτουργήσει σε 20 ημέρες πλήρως στελεχωμένο. 'Ολα αυτά έγιναν μετά από δική μας πρωτοβουλία και το τονίζω, καθώς το εντάξαμε στο πρόγραμμα του ΟΣΚ που το χρηματοδότησε. Εντός 20 ημερών ο ΟΣΚ θα μας το παραδώσει. Ο χώρος αυτός ήταν μια λίμνη και έγινε το πιο ωραίο Νηπιαγωγείο της περιοχής και εξυπηρετεί την περιοχή του Αγροκηπίου', ανέφερε ο κ. Κεμεσίδης.
Ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Η. Ποντικάκης συνεχάρη τον Δήμο για την πρωτοβουλία του και τόνισε πως 'το επίπεδο των δημόσιων Νηπιαγωγείων είνα πάρα πολύ υψηλό και είναι ποιοτικά άριστα', ενώ ο νομάρχης Χανίων κ. Γρ. Αρχοντάκης σημείωσε πως 'με τον «Καλλικράτη» το θέμα της σχολικής στέγης θα μπορεί να δρομολογείται πιο εύκολα'.

ΚΗΦΗ

Η έκταση 235 τ.μ. περιλαμβάνει αίθουσα υποδοχής, τραπεζαρία, γραφείο γιατρού, νοσηλευτική υπηρεσία, χώρο ανάπαυσης, παρασκευαστήριο προγεύματος - γεύματος, ειδικό χώρο εξυπηρέτησης και αποθήκευσης ηλεκτρικών αμαξιδίων, χώρους υγιεινής. Συνολικά κόστισε 300.000 ευρώ και χρηματοδοτήθηκε με πόρους του ΠΕΠ Κρήτης.

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Κτήριο έκτασης 300 τ.μ. και επιφάνεια οικοπέδου 1.355 τ.μ. Διαθέτει πολυδύναμο χώρο, τραπεζαρία, 2 αίθουσες διδασκαλίας, γραφείο νηπιαγωγών, κουζίνα, χώρους υγιεινής, αποθήκη, υπαίθριο στέγαστρο. Δημοπρατήθηκε και κατασκευάστηκε από τον ΟΣΚ. Συνολική Δαπάνη 550.000 ευρώ. Θα στεγαστεί εκεί το 2ο Νηπιαγωγείο Αγροκηπίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου