Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

ΓΡΑΜΒΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ



ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΙΣΑΜΟΥ:
“Δημοτική έκταση η χερσόνησος της Γραμβούσας”
02-09-2010

Συνεχίζει να διεκδικεί το νησί της Γραμβούσας, εκτός από την περιοχή του Κάστρου, ο δήμος Κισάμου και προς αυτήν την κατεύθυνση έχει αποστείλει έγγραφα προς το Υπουργείο Πολιτισμού.
Αυτό επισήμανε μιλώντας στα "Χ.Ν." η δήμαρχος Κισάμου κα Φρόσω Σκουλάκη. Κληθείσα να σχολιάσει καταγγελία σύμφωνα με την οποία ο Δήμος ή άτομα που δηλώνουν ότι είναι από τον Δήμο ζητούν εισιτήριο για την επίσκεψη στην Hμερη Γραμβούσα η κα Σκουλάκη διέψευσε κατηγορηματικά οποιοδήποτε τέτοιο ενδεχόμενο. "Δεν υπάρχει κανένα εισιτήριο για την ήμερη Γραμβούσα από τον Δήμο. Εισιτήριο εισπράττεται από την πύλη της εισόδου της χερσονήσου της Γραμβούσας για όσους κινούνται οδικά προς την περιοχή και από τα εισιτήρια στα καραβάκια. Είναι ανταποδοτικά και χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό της περιοχής" ανέφερε η δήμαρχος.
Η ίδια επισήμανε πως πάγια θέση του Δήμου Κισάμου είναι ότι "η χερσόνησος της Γραμβούσας είναι δημοτική έκταση. Είναι δασική αλλά δημοτική. Το νησί της Γραμβούσας είναι γραμμένο στα δημόσια κτήματα. Κάναμε ένα έγγραφο προς το Υπουργείο Πολιτισμού και ζητάμε την νομιμότητα τής εγγραφής στα δημόσια κτήματα. Να αποδεσμευτεί και να παραχωρηθεί στο Δήμο, το Υπουργείο να κρατήσει μόνο το ιστορικό τμήμα, το κάστρο και περιμένουμε την εξέλιξη".
ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ
Αναφορικά με το θέμα της καθαριότητας στον Μπάλο αλλά και στη Γραμβούσα η κα Σκουλάκη απάντησε πως 'έχουμε προσλάβει διμηνήτες για χειρωνακτικές εργασίες που καθαρίζουν την περιοχή και επιστρέφουν είτε με τα καραβάκια της γραμμής είτε με κάποιο άλλο μέσο. Η περιοχή πάντως καθαρίζεται όσο μπορούμε καλύτερα".
Σημειώνεται ότι μετά και το χθεσινό σχόλιο των "Χ.Ν.", επισκέπτες της περιοχής από τα Χανιά (σ.σ. τα στοιχεία τους είναι διαθέσιμα στην εφημερίδα) υπογράμμισαν πως η εικόνα της περιοχής τον Αύγουστο δεν ήταν καλύτερη, τόσο από πλευράς απορριμάτων όσο και από την ύπαρξη ομπρελών και καρεκλών. Αξίζει να σημειωθεί ότι φωτογραφίες και στοιχεία αναφορικά με την ταφή απορριμάτων στην περιοχή πριν από ένα χρόνο κατατέθηκαν στη δικαιοσύνη αλλά και σε περιβαλλοντικές οργανώσ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου