Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ


ΤΟΠΙΚΑ
ΣΕ ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Ουρές για καύσιμα
13-09-2010

Στο γέμισμα των ρεζερβουάρ τους προχώρησαν ακόμα και χθες οι οδηγοί των Χανίων, προκειμένου να έχουν αποθέματα, καθώς ξεκινά σήμερα και στην Κρήτη η κινητοποίηση των ιδιοκτητών φορτηγών αυτοκινήτων δημόσιας χρήσης.

Στο άκουσμα της απεργίας το μεσημέρι του Σαββάτου, πολλοί οδηγοί έσπευσαν στο κοντινότερο βενζινάδικο με αποτέλεσμα σε μερικές περιπτώσεις να δημιουργηθούν μικρές ουρές.
Την Κυριακή έμειναν ανοικτές οι εγκαταστάσεις καυσίμων στο νησί και με βυτιοφόρα υπήρξε εφοδιασμός πολλών πρατηρίων, επομένως και σήμερα το σύνολο τους σχεδόν εκτιμάται ότι θα διαθέτει καύσιμα. Ωστόσο έχοντας την εμπειρία της προηγούμενης κινητοποίησης, αν πέσουν μαζικά τα οχήματα στα πρατήρια, μέσα σε δύο ημέρες θα έχει φύγει όλα τα αποθηκευμένα καύσιμα.
Σήμερα οι ιδιοκτήτες φορτηγών και στα Χανιά, όπως και στους υπόλοιπους νομούς της Κρήτης θα πραγματοποιήσουν συνελεύσεις προκειμένου να αποφασίσουν τη στάση τους.
Μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί ο τρόπος διακίνησης καυσίμων για τις ανάγκες νοσοκομείων, αστυνομίας κ.α. ωστόσο αναμένεται να γίνει σήμερα από τους
ιδιοκτήτες.
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ
Με ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρός του Γιάννης Κουκουράκης, ο Σύνδεσμος Φορτηγών Αυτ/των Δημόσιας Χρήσεως Νομού Χανίων επιρρίπτει ευθύνες στην Κυβέρνηση για την ταλαιπωρία του κόσμου. Στο κείμενό του αναφέρει: 'Αγαπητοί συμπολίτες, ομοιοπαθείς Ελληνες σας ζητούμε συγγνώμη γιατί... Σας ταλαιπωρούμε...
Σας δυσκολεύουμε τη ζωή... Δεν σας εξυπηρετούμε όπως θα θέλαμε... Και είμαστε και αγενείς λόγω συγκυρίας. Ζητούμε την κατανόησή σας για να μη χάσουμε τις περιουσίες μας, να μη χάσουν τη δουλειά τους οι οδηγοί μας και να μπορούμε να σας εξυπηρετούμε καθημερινά.
Αιτία αυτής της ταλαιπωρίας, είναι η αδιαλλαξία της κυβέρνησης, που ενώ μας επίταξε παρανόμως, δεν δέχεται τίποτα από όσα προτείνουμε. Δεν άρει την επίταξη των φορτηγών όπως υποσχέθηκε και αντ’ αυτού μας απειλεί με άμεση κατάργηση των αδειών μας και διάλυση της τάξης μας. Θέλουν να μας κάνουν οδηγούς στα μεγάλα συμφέροντα μαζί με τα φορτηγά μας, μοιράζοντας με αυτόν τον τρόπο τις περιουσίες μας. Ζητούν να ικανοποιήσουν τους εργοδότες μας και το ΔΝΤ δίνοντας δουλειά στα εργοστάσια της Γερμανίας, Σουηδίας, Ολλανδίας κ.λπ. παραγγέλνοντας χιλιάδες πανάκριβα φορτηγά με μείωση της δικής τους ανεργίας και αύξηση της δικής μας, βγάζοντας από τη χώρα τα λεφτά μας, χωρίς να υπάρχει παραγωγή και μεταφορικό έργο. Και κυρίως να σας θυμίσουμε τη διάλυση όλων των κατακτήσεων των εργαζομένων μέσα σε 10 μήνες, από τους πολιτικούς, που έκλεβαν και καταστρέφανε από το 1974 και εδώ, το κράτος κόβωντας από όλους εσάς εργαζομένους, Δημοσίους Υπαλλήλους, Αστυνομικούς, Στρατιωτικούς, Πυροσβέστες, ακόμη και από τους συνταξιούχους, μισθούς, επιδόματα, άδειες, υπερωρίες, συντάξεις και ό,τι άλλο συμπλήρωνε το οικογενειακό εισόδημα. Ζητούμε τη βοήθεια σας, για να ακουστούν και να επικρατήσουν φωνές διαλλακτικές, φωνές συναίνεσης για να μην φτάσουμε σε καταστάσεις απρόβλεπτες.
Σας ευχαριστούμε'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου