Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 2010

ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ

Αναστάτωση για την πληρωμή

Αναστάτωση προκλήθηκε ανάμεσα στους παραγωγούς ελαιολάδου των Χανίων λόγω της έντονης φημολογίας ότι χθες θα πιστώνονταν οι λογαριασμοί τους με την προκαταβολή της επιδότησης. Μέχρι χθες το απόγευμα λόγω τεχνικών προβλημάτων, σύμφωνα με ανεπίσημη ενημέρωση, δεν είχαν πιστωθεί οι λογαριασμοί. Ωστόσο αργά το βράδυ υπήρξε και πάλι ανεπίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο ότι οι περισσότεροι λογαριασμοί θα πιστώνονταν και ίσως να υπήρχαν καθυστερήσεις σε διάφορους νομούς.
Παρά του ότι με χθεσινή του ανακοίνωση ο ΟΠΕΚΕΠΕ μιλούσε για έναρξη της καταβολής της ενίσχυσης από χθες το πρωί, κάτι τέτοιο τελικά δεν είχε επιτευχθεί για την συντριπτική πλειοψηφία των παραγωγών.
Σύμφωνα με πληροφορίες το πρόβλημα ήταν στην παρακράτηση των οφειλών προς την ΑΤΕ. Η τράπεζα ήθελε να κρατηθεί από τους αγρότες το ποσό που είχαν δανειστεί από αυτή βάζοντας ως "ενέχυρο" την επιδότηση, ενώ αντίθετα το Υπουργείο επιθυμούσε να δωθεί ολόκληρο το ποσό. Το συγκεκριμένο ζήτημα προκάλεσε τριβές, με αποτέλεσμα ενώ μέχρι την Τρίτη τα καταστήματα της ΑΤΕ να έχουν ενημερωθεί να είναι έτοιμα για την καταβολή της επιδότησης, χθες το πρωί να ενημερωθούν εκ νέου μεσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι δεν θα γίνει τελικά η πληρωμή της επιδότησης.
Η όλη καθυστέρηση προκάλεσε την έντονη ανησυχία των παραγωγών που τηλεφωνούσαν από το πρωί στα καταστήματα της ΑΤΕ, στις Ενώσεις, στον ΟΠΕΚΕΠΕ, στον τοπικό τύπο προκειμένου να ενημερωθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου