Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ



ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
Κτηριακά προβλήματα σε Νηπιαγωγείο
16-10-2010

Δεν έχουν τελειωμό τα βάσανα γονέων και εκπαιδευτικών των 8ου και 25ου Nηπιαγωγείων στο κέντρο της πόλης. Το κτήριο στο οποίο μεταφέρθηκαν, από την οδό Νεάρχου πριν από ένα χρόνο, παρουσιάζει προβλήματα στην οροφή του και χρειάζεται άμεσα επισκευή. Οι εργασίες ξεκίνησαν και υπολογίζεται ότι θα διαρκέσουν μια εβδομάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι εκπαιδευτικοί είχαν διαπιστώσει υγρασία στον τοίχο της μιας αίθουσας και είχαν ειδοποιήσει σχετικά τη Νομαρχία από τον Μάιο. Πριν από μερικές ημέρες διαπιστώθηκε ότι η φθορά είχε προχωρήσει και υπήρχε κίνδυνος να πέσουν σοβάδες.
Το Νηπιαγωγείο έκλεισε την Πέμπτη και την Παρασκευή συνεργείο έριξε κάτω την οροφή και θα προχωρήσει στην αποκατάσταση της ζημιάς. Οπως ανέφερε ο σύμβουλος του Νομάρχη, κ. Νεκτάριος Κουμάκης, ο οποίος και παρακολουθεί το έργο, "αμέσως μόλις ειδοποιηθήκαμε μηχανικοί της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης έλεγξαν την οροφή και υπέδειξαν στον ιδιοκτήτη τι εργασίες πρέπει να κάνει και αυτό γιατί απαγορεύεται σε ιδιωτικό κτήριο να γίνουν εργασίες από Δημόσιο φορέα. Θα παρακολουθούμε την εξέλιξή τους και μόλις ολοκληρωθούν θα επανεξετάσουμε το κτήριο". Μέχρι τότε θα εξετασθεί η δυνατότητα λειτουργίας ενός εκ των δύο Νηπιαγωγείων ή και των δύο σε μια αίθουσα, κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο καθώς τα παιδιά φτάνουν τα 30.
Σημειώνεται ότι τα δύο αυτά Νηπιαγωγεία στεγάζονταν επί χρόνια στην οδό Νεάρχου. Παρά τα αιτήματα των εκπαιδευτικών, των γονέων και του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών για την αξιοποίηση του παλιού κτηρίου του ΙΚΑ στην οδό Σολωμού, όπως και του παλιού Νοσοκομείου για την κάλυψη των μεγάλων αναγκών της πόλης, τίποτα από αυτά δεν ικανοποιήθηκε από τους αρμόδιους φορείς. Την ίδια στιγμή τόσο το κτήριο του παλιού Νοσοκομείου όσο και του ΙΚΑ καταρρέουν .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου