Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

ΧΩΡΔΑΚΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ


ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΧΩΡΔΑΚΙΟΥ

"Όχι άλλες κεραίες"



"Δεν αντέχει άλλη επιβάρυνση το Χωρδάκι" φώναξαν χθες το πρωί κάτοικοι της περιοχής που προχώρησαν στον συμβολικό αποκλεισμό του δημαρχείου Ακρωτηρίου διαμαρτυρόμενοι για την ενεργοποίηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας εντός του οικισμού. Η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων της λειτουργίας της κεραίας από την Περιφέρεια Κρήτης, προκάλεσε την αγανάκτηση των κατοίκων καθώς πέρα από το πεδίο βολής, την αμερικανική βάση, τα λατομεία, αντιμετωπίζουν και το ζήτημα της λειτουργίας πολλών κεραίων στην περιοχή.
Στην περιοχή υπάρχει κεραία που εδώ και περίπου ένα χρόνο δεν λειτουργούσε με απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου, ωστόσο μετά από την έγκριση της Περιφέρείας μπορεί να επαναενεργοποιηθεί.
"Εναντιωνόμαστε στο στήσιμο των κεραιών κινητής τηλεφωνίας πάνω στο χωριό.Κάποιοι αποφασίζουν χωρίς να ρωτάνε, χωρίς να ενημερώνουν, αγνοώντας την τοπική κοινωνία, τα τοπικά συμβούλια που χρονια τώρα αντιδρούν" υπογράμμισε ο κ. Αντώνης Κονταράκης πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου του χωριού
Ο κ. Κονταράκης επισήμανε πως "είμαστε μια πολύ επιβαρυμένη περιοχή. Αυτη τη στιγμή νόμιμη δεν είναι καμία από τις κεραίες που λειτουργούν. Τις τελευταίες ημέρες παρακολούθησαμε ενέργειες για ενεργοποίηση δύο κεραίων κινητής τηλεφωνίας, μια είναι ήδη υφιστάμενη αλλά δεν λειτουργούσε. Πήραν έγκριση περιβαλλοντικών όρων από την Περιφέρεια. Η Νομαρχία δεν έχει ξεκαθαρίσει την στάση της και ζητάμε από όλους τους φορείς να ξεκαθαρίσουν τη στάση τους. Το δημοτικό συμβούλιο έχει πάρει απόφαση υπέρ των κατοίκων."
Κάτοικοι επισήμαναν πως δεν μπορεί μια περιοχή να φορτώνεται όλες τις οχλούσες δραστηριότητες και ζήτησαν από τους φορείς να εγγυηθούν για την υγείας του σήμερα αλλά και μακροπρόσθεσμα.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Δημήτρης Τσουχλαράκης μέλος του τοπικού συμβουλίου . "Για άλλη μια φορά γινόμαστε θεατές στην προσπάθεια που γίνεται εσκεμένα από πλευράς διάφορων φορέων αλλά και της Νομαρχίας και την καταγγέλουμε γιατί αδυνατούν να προστατεύσουν την υγεία των κατοίκων. Είναι ένα εσκεμμένο πρόγραμμα για να μας διώξουν από εκεί, δεν ξέρω το λόγο. Στο χωριό μας έχουμε μια σειρά οχλούσες δραστηριότητες, αεροδρόμιο, πεδίο βολής, λατομεία και το τονίζω αυτό, και έχουμε και τις κεραίες που θέλουν να βάλουν μέσα στα σπίτια μας. Αυτό το πράγμα δεν θα περάσει, θα εντείνουμε τους αγώνες μας" τόνισε.
Από τη μεριά του ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Χωρδακίου κ. Δημήτρης Κοζωνάκης σημείωσε πως " αγνοούν επανειλημμένα τον τόπο μας, προσπαθούν να τον φορτώσουν με οτιδήποτε κακό και δεν κάνουν καν τον κόπο έλθουν από το Χωρδάκι. Να δουν πως είναι φορτωμένο με πολλές άσχημες δραστηριότητες. " Στη συνέχεια συμπλήρωσε πως "εμείς δεν πρόκειται να το αφήσουμε. Με οποιονδήποτε τρόπο θα αντισταθούμε. Αγνοούν την υγεία των κατοίκων επειδή έχουν το πάνω χέρι. Θα πρέπει να καταλάβουν ότι είμαστε άνθρωποι και εμείς και έχουμε δικαιώματα. Αυτήν την υπογραφή που έβαλε η περιφέρεια να την πάρει πίσω".
Υπέρ των κατοίκων τοποθετήθηκε και ο Δήμος Ακρωτηρίου, ο οποίος έχει πάρει αποφάσεις ενάντια στην τοποθέτηση κεραίων.

Οι κεραίες στο Χωρδάκι

Κύριε Διευθυντά,
Είναι απορίας άξιο πως τόσο εύκολα μπορούν "κάποιοι" να παίρνουν αποφάσεις και να αγνοούν την τοπική κοινωνία και τις αποφάσεις του τοπικού συμβουλίου και του πολιτιστικού συμβουλίου, που έχουν παρθεί επανειλημμένως στο να εγκατασταθούν κεραίες κινητής τηλεφωνίας στο Χωρδάκι χωρίς ποτέ να το έχουν καν επισκεφτεί.
Σε μία ήδη πολύ βεβαρυμένη περιοχή από διάφορες οχλούσες δραστηριότητες "κάποιοι" πέρνουν τέτοιες αποφάσεις χωρίς να σκέφτονται την επιβάρυνση της υγείας μας και το μέλλον των παιδιών μας. Για το λόγο αυτό αγωνιζόμαστε για τα αυτονόητα που κάποιοι αγνοούν. Φτάνει πια!
Πολιτιστικός Σύλλογος Χωρδακίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου