Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ -ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ


ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Επικεφαλής ο Σ. Ρίζος
05-10-2010

O εκπαιδευτικός από τα Χανιά, Σεραφείμ Ρίζος, θα είναι ο υποψηφίος περιφερειάρχης Κρήτης της 'Αντικαπιταλιστικής - Αριστερής Παρέμβασης στην Κρήτη' σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδυασμού.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα το πλήρες κείμενο της διακήρυξης του σχήματος και το σύνολο του ψηφοδελτίου. Χθες ανακοινώθηκαν τα ονόματα του υποψήφιου περιφερειάρχη και των τεσσάρων αντιπεριφερειαρχών του νησιού. Ειδικότερα:
- Υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης ο Ρίζος Σεραφείμ, δάσκαλος - μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων
Υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες:
Για την αντιπεριφέρεια Ηρακλείου Παπακανάκη Νίκο, αγρότη
Για την αντιπεριφέρεια Χανίων Πιαγκαλάκη Γιώργο, πολιτικό μηχανικό
Για την αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου Αντωνογιαννάκη Σπύρο, χειριστή μηχανημάτων
Για την αντιπεριφέρεια Λασιθίου, Στεργιόπουλο Γιώργο, άνεργο

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ"
"Μέσα από γενικές συνελεύσεις σε όλες τις πόλεις του νησιού συγκροτήθηκε η αντικαπιταλιστική αριστερή παρέμβαση στην Κρήτη με σκοπό την πολιτική παρέμβαση στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές 2010, που αποτελούν μία κρίσιμη στιγμή στην πορεία της ταξικής πάλης στη χώρα μας".
Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση της Αντικαπιταλιστικής - Αριστερής Παρέμβασης και προστίθενται μεταξύ άλλων:
"Η νέα περιφέρεια της Κρήτης φτιάχνεται για περισσότερα κέρδη των καπιταλιστών και περισσότερα δεινά των εργαζομένων. Ο «Καλλικράτης» είναι η άλλη πλευρά της πολιτικής του μνημονίου. Φιλοδοξεί να αποτελέσει μοχλό ενός συνολικού επανασχεδιασμού του κράτους για τη συγκρότηση ισχυρών διοικητικών ενοτήτων, που θα διαμορφώνουν οικονομίες κλίμακας κατά την καπιταλιστική διαχείριση και τις προϋποθέσεις για κερδοφόρα τοπική ανάπτυξη. Η υποβάθμιση της δημόσιας υγείας, η ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης, η περαιτέρω ερήμωση της υπαίθρου και η μεγαλύτερη ανισότητα μεταξύ φτωχών και πλούσιων περιφερειών και επιμέρους περιοχών, αποτελούν βασικές πτυχές του. Προτεραιότητές του αποτελούν οι απολύσεις εργαζομένων στις επιχειρήσεις των ΟΤΑ και στις νομαρχίες.
Στην Κρήτη των μεγάλων απεργιών και των εργατικών αγώνων ενάντια στο μνημόνιο, των αγώνων των αγροτών και της νεολαίας, των αντιπολεμικών και αντιρατσιστικών και αντιφασιστικών κινημάτων, των αγώνων για την υπεράσπιση της γης και των ελεύθερων χώρων, παλεύουμε να γενικεύσουμε την αντίσταση για την συνολικότερη ανατροπή που θα στηρίζεται στην αυτενέργεια των λαϊκών τάξεων, στα κινήματα πόλης, εργαζομένων και νεολαίας, στις λαϊκές συνελεύσεις και επιτροπές κατοίκων, στη δημοκρατία και το σεβασμό ανάμεσα στους αγωνιζόμενους κατοίκους".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου