Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ


ΣΤΟ ΚΑΜ
Παρουσίαση μελέτης για το αρχαιολογικό μουσείο Χανίων

Σύγχρονο και λειτουργικό θα είναι το νέο αρχαιολογικό μουσείο Χανίων. Αυτό επισήμανε ο αρχιτέκτονας- μελετητής κ. Θεοφάνης Μπομπότης στα πλαίσια διάλεξης που έδωσε χθς το βράδυ στο ΚΑΜ.
Παράλληλα όπως τονίσθηκε από φορείς που συμμετείχαν στην εκδήλωση το συγκεκριμένο έργο έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες ολοκλήρωσης καθώς βρίσκεται πρώτο στις επιλογές του Υπουργείου Πολιτισμού και είναι από τα λίγα "ώριμα" έργα για χρηματοτοδότηση από το ΕΣΠΑ, οι πόροι του οποίου έχουν "παγώσει".
Την εκδήλωση πραγματοποίησε ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Χανίων και ο κ. Μπομπότης πέρα από τις ειδικές του αναφορές σε αρχιτεκτονικά θέματα στάθηκε και στο αρχαιολογικό μουσείο. Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους τόνισε πως "αποτελεί κάτι αντίστοιχο με το Μουσείο της Ακρόπολης. Είναι πολύ σύγχρονο,έχει σύγχρονες διαθρώσεις χώρων ώστε να δώσει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να μπει και να φύγει και μετά από μήνες να θυμάται 4-5 πράγματα. Συνήθως ένας επισκέπτης μπαίνει σε ένα μουσείο και μετά από καιρό δεν θυμάται τίποτα γιατί έχουμε πάρα πολλά εκθέματα, αγάλματα, αμφορείς. Δεν υπάρχουν παντού ο Ινίοχος και Ερμής του Πραξιτέλη".
Ο κ. Μπομπότης επισήμανε τα πολύ θετικά σχόλια που πήρε η μελέτη σε Ελλάδα και εξωτερικό και σημείωσε πως με τις ανάλογες προσαρμογές μπορεί να αυξηθεί η χωρητικότητα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου