Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

ΕΘΙΑΓΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ


ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΘΙΑΓΕ
Ενισχύεται το Ινστιτούτο Ελιάς
30-10-2010

'Φως' στο τούνελ της υποστελέχωσης, που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια το Ινστιτούτο Υποτροπικών και Ελιάς. Το Ίδρυμα θα ενισχυθεί με δυο ερευνητές μετά τη σχετική απόφαση του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Έρευνας (ΕΘΙΑΓΕ) να προχωρήσει στην πρόσληψη 10 ερευνητών για όλη την Ελλάδα. Την ίδια στιγμή δόθηκαν υποσχέσεις για άλλους 5 ερευνητές με την έναρξη της χρονιάς, όταν το ΕΘΙΑΓΕ θα προχωρήσει στην πρόσληψη 50 ερευνητών για όλη τη χώρα καθώς ο τομέας της έρευνας εξαιρείται των περιορισμών στις προσλήψεις που έχει επιβάλει το μνημόνιο.
'Θεωρώ ότι άλλαξε μια λογική που επικρατούσε εδώ και χρόνια και είναι θετικό το μήνυμα ότι παίρνουμε κάποιους ερευνητές και ελπίζουμε ότι θα ενισχυθούμε ακόμα περισσότερο με τη νέα χρονιά', ανέφερε ο κ. Κώστας Χαρτζουλάκης, διευθυντής του Ινστιτούτου.
Το Ινστιτούτο προσέλαβε έναν ερευνητή για τον τομέα της ελαιοκομίας, που υπηρετούσε ήδη σε αυτό, εργαζόμενος στο πλαίσιο συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος, ενώ μέχρι τις 10 Νοεμβρίου λήγουν οι προθεσμίες για την υποβολή ενδιαφέροντος για τη θέση ερευνητή για τον τομέα των εσπεριδοειδών και των υποτροπικών φυτών.
Σημειώνεται ότι εδώ και πάνω από μια 10ετία το ΕΘΙΑΓΕ δεν έκανε σχεδόν καμία πρόσληψη για τα Ινστιτούτα του με αποτέλεσμα λόγω συνταξιοδοτήσεων πολλοί τομείς να υπολειτουργούν και άλλοι να μην διαθέτουν καθόλου ερευνητές. Ειδικά στα Χανιά η κατάσταση ήταν απελπιστική και αν δεν προχωρούσε η πρόσληψη προσωπικού το σημαντικό αυτό Ιδρυμα κινδύνευε ακόμα και με κλείσιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου