Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΗ ΣΤΟΝ Α

ΤΟΠΙΚΑ
ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ
Στον Αρειο Πάγο για την πυρκαγιά στον Πρινέ
12-10-2010

Στον Αρειο Πάγο προσφεύγει η ΔΕΗ προκειμένου να μην δώσει τα χρήματα στους 36 πυρόπληκτους κατοίκους του Πρινέ, στους οποίους το πολυμελές Πρωτοδικείο Χανίων είχε επιδικάσει το ποσό των 100.000 ευρώ.
Για τη φωτιά, που ξέσπασε το 2003, το Δικαστήριο έκρινε ότι ευθυνόταν η ΔΕΗ και ενώ αρχικά η Επιχείριση είχε ειδοποιήσει τους κατοίκους να της στείλουν τα ΑΦΜ τους προκειμένου να προχωρήσει η αποζημίωσή τους, τελικά προσέφυγε στα ανώτατα δικαστήρια.
'Ενώ η ΔΕΗ μας ειδοποίησε να στείλουμε τα ΑΦΜ των κατοίκων για να στείλει τα χρήματα, η Επιχείρηση προχώρησε σε αναίρεση της υπόθεσης στον Αρειο Πάγο', αναφέρει ο συνήγορος των κατοίκων του χωριού του Ανατολικού Σελίνου κ. Ευτύχης Μαυρογένης.
Αναφερόμενος στην υπόθεση ο δικηγόρος επεσήμανε πως 'το πολυμελές Πρωτοδικείο Χανίων δικάζοντας κατ’ έφεση δικαίωσε τους κατοίκους του Πρινέ για τη φωτιά του 2003. Δυστυχώς η ΔΕΗ ανάλωσε προς υπεράσπιση και ενίσχυση των θέσεών της διάφορους τρόπους. Ηρθαν καθηγητές του Πολυτεχνείου με άμεσες διασυνδέσεις με συμφέροντα της ΔΕΗ και εξέδιδαν πραγματογνωμοσύνες που ευτυχώς το Δικαστήριο αντιλήφθηκε την «ποιότητά» τους'.
Τελικά, όμως, μετά από μια μακρόχρονη δικαστική διαμάχη το πολυμελές Πρωτοδικείο έκρινε ότι η φωτιά προήλθε από αμέλεια των οργάνων της ΔΕΗ και εκδίκασε ένα ποσό των 100.000 ευρώ για τους 36 πυρόπληκτους κατοίκους. 'Η ουσία είναι ότι υπάρχει μια μεγάλη πίκρα στους ανθρώπους γιατί τα χρήματα που ανάλωσε η ΔΕΗ στην υπεράσπιση μιας άδικης υπόθεσης είναι πολύ περισσότερα από αυτά που επιδικάσθηκαν. Δηλαδή η ΔΕΗ, οι ιθύνοντές της τοπικά, που έχουν την ευθύνη για να πάρουν αποφάσεις, με τους δικηγόρους τους κατηύθυναν μια άδικη απόφαση. Είμαι σίγουρος ότι το συνολικό κόστος της δικαστικής διαμάχης στοίχησε περισσότερο στη ΔΕΗ από ό,τι το ποσό που καλείται να δώσει στους κατοίκους του Πρινέ. Ίσως θα πρέπει κάποιοι κοινοβουλευτικοί άντρες να κάνουν ερώτηση στη Βουλη για να δουν τα χρήματα που σπατάλησε για την υπεράσπιση της άδικης υπόθεσης. Για να μάθει ο κόσμος πως το δημόσιο χρήμα διανέμεται και διασπαθίζεται με τρόπο όχι χρηστό', καταλήγει ο κ. Μαυρογένης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου