Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ


ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ:
“Αγώνες για τους εργαζομένους”
16-10-2010

Περισσότερους αγώνες για την παιδεία, την υγεία, τα εργατικά και τα δημοκρατικά δικαιώματα, τους εργαζομένους και τους αγρότες υπόσχεται η 'Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση στην Κρήτη' που σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου παρέθεσε το πρόγραμμά της για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.
Στα ψηφοδέλτια και στους 4 Νομούς συμμετέχουν κυρίως νέοι, εργαζόμενοι, αγρότες, φοιτητές κάτι που επεσήμαναν και οι συμμετέχοντες στη συνέντευξη τονίζοντας πως 'στα ψηφοδέλτιά μας δεν συμμετέχουν επαγγελματίες της πολιτικής που εμφανίζονται έναν μήνα πριν τις εκλογές και το παίζουν ανεξάρτητοι. Είναι κόσμος της εργασίας που θέλει να δώσει τη μάχη για τη ρήξη, την ανατροπή, τη νίκη', ανέφερε ο Χρήστος Κιούπης.
Ο ίδιος μιλώντας για τους στόχους της 'Αντικαπιταλιστικής Αριστερής Παρέμβασης στην Κρήτη' τόνισε πως 'συμμετέχουμε στις εκλογές της 7 Νοέμβρη όχι σαν άλλος ένας επίδοξος διαχειριστής της Καλλικράτειας Περιφέρειας. Ετσι και αλλιώς θεωρούμε ότι ο «Καλλικράτης» είναι μια βαθιά αντιδραστική και αντιδημοκρατική μεταρρύθμιση που θα εντείνει τις περικοπές στην παιδεία, την υγεία, την πρόνοια και θα σημάνει μαζικές απολύσεις υπαλλήλων και συμβασιούχων. Δίνουμε τη μάχη των εκλογών για να εκφράσουμε και να δυναμώσουμε ακόμα περισσότερο τους αγώνες:
- Ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του κεφαλαίου.
- Για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος και των ελεύθερων χώρων.
- Ενάντια στο μνημόνιο του αίσχους και της τρόικας.
- Για την υπεράσπιση της δημόσιας παιδείας - υγείας.
- Ενάντια στο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς.
- Ενάντια στον ρατσισμό και στον φασισμό, ενάντια στον ιμπεριαλισμό και σε αλληλεγγύη με τους λαούς που αντιστέκονται σε Ιράκ, Αφγανιστάν, Παλαιστίνη.
- Ενάντια στην καταστολή, από τις δολοφονίες 15χρονων στα Εξάρχεια μέχρι τις επιθέσεις των ΜΑΤ σε κατοίκους του Αποπηγαδιού και στους συμβασιούχους ακόμα και μέσα στην Ακρόπολη'.
Οπως επεσήμαναν τα μέλη τη κίνησης η ψήφος στην 'Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση στην Κρήτη' λειτουργεί ως 'καταδίκη στην πολιτική της κυβέρνησης και του ακροδεξιού δεκανικιού της του ΛΑ.Ο.Σ. Επίσης μπορεί να αναδείξει μια μάχιμη Αριστερά, που να προβάλλει ένα συνολικό πρόγραμμα πάλης απέναντι στα αδιέξοδα του καπιταλισμού. Παλεύουμε για τη διαγραφή των χρεών προς τις Τράπεζες για τα φτωχά νοικοκυριά και τους φτωχούς αγρότες, απαγόρευση των απολύσεων, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, γενναία χρηματοδότηση δημόσιας παιδείας, υγείας, ασφάλισης. Εθνικοποίηση των Τραπεζών με εργατικό έλεγχο, αύξηση φορολόγησης για το κεφάλαιο, ρήξη με την Ε.Ε. και τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς, κλείσιμο των βάσεων, νομιμοποίηση μεταναστών - άσυλο σε πρόσφυγες. Για να δυναμώσουμε τους εργατικούς και νεολαιίστικους αγώνες καλούμε σε μαζική στήριξη και συστράτευση'.
Υποψήφιος περιφερειάρχης είναι ο Σεραφείμ Ρίζος, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων, αντιπεριφερειάρχης Χανίων ο Γιώργος Πιαγκαλάκης, πολιτικός μηχανικός, στο Ρέθυμνο ο ιδιωτικός υπάλληλος Σπύρος Αντωνογιωργάκης, στο Ηράκλειο ο αγρότης Νίκος Παπανακάκης και στο Λασίθι ο φοιτητής Νίκος Αλέξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου