Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

ΤΑΪΒΑΝ ΧΑΝΙΑ


ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Η Ταϊβάν “ψηφίζει” Χανιά
04-10-2010

'Για πολλούς συμπατριώτες μας τα Χανιά είναι συνώνυμα της Βενετίας για την Ανατολική Μεσόγειο'. Αυτό δηλώνουν ο Nelson και η Lilian Huang από την Ταϊβάν, που μαζί με τα δύο παιδιά τους επισκέπτονται αυτές τις ημέρες, για πολλοστή φορά, τη δυτική Κρήτη.
O Nelson και η Lilian δηλώνουν λάτρεις της Ελλάδας και δεν είναι τυχαίο πως έδωσαν τα ονόματα Ελένη και Ειρήνη στα δύο κοριτσάκια τους.
'Η εικόνα της μεσαιωνικής πόλης, τα στενάκια, η αρχιτεκτονική εντυπωσιάζει τον κάθε επισκέπτη. Πολλοί συμπατριώτες μας, που έχουν έλθει στα Χανιά, είναι πραγματικά ενθουσιασμένοι και τα παρομοιάζουν με τη Βενετία', δηλώνει η Lilian, συμπληρώνοντας πως η επίσκεψη στην Κρήτη αποτελεί όνειρο για πολλούς Ταϊβανούς καθώς, πέρα από τον ήλιο, τη θάλασσα και τον γαλάζιο ουρανό, παρατηρείται ένα πάντρεμα πολιτισμών ξεκινώντας από τον Μινωικό και φτάνοντας στο σήμερα.
Παράλληλα, πολύ δημοφιλές τόσο στην Ταϊβάν όσο και στην Κίνα είναι γενικά τα ελληνικά αιγαιοπελαγίτικα νησιά. Ο λόγος έχει να κάνει με το όνομα Aιγαίο.
'Στη γλώσσα μας, στα κινεζικά, η προφορά του Αιγαίου Πελάγους στα Αγγλικά «Aegean», σημαίνει «αγάπη» γι’ αυτό και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στα νεαρά ζευγάρια. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί νιόπαντροι θέλουν να βρεθούν σε κάποιο νησί του Αιγαίου για τον μήνα του μέλιτος. Η Σαντορίνη αλλά γενικά τα νησιά, λόγω και της ιδιόμορφης αρχιτεκτονικής τους, που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση σ’ εμάς, αποτελούν αγαπημένους τόπους διακοπών', αναφέρει το ζευγάρι.
Η μακρινή απόσταση μεταξύ Ταϊβάν και Ελλάδος δεν αποτελεί λόγο για να μην υπάρξει τουριστικό ρεύμα από τη νησιώτικη χώρα προς την χώρα μας. Οπως τονίζει η Lilian 'μπορεί τα έξοδα να είναι μεγαλύτερα για ένα ζευγάρι να επισκεφθεί την Ευρώπη αντί να πάει κάπου κοντά σ’ εμάς αλλά τελευταία όλο και περισσότεροι επιθυμούν να έλθουν στα μέρη αυτά. Ανάλογο ενδιαφέρον υπάρχει και από τη γειτονική Κίνα'.
Οπως επισημαίνει η οικογένεια Huang στο πλαίσιο της βελτίωσης της εικόνας της χώρας και των Χανίων θα ήταν θετικό να γίνουν κάποια βήματα σε ό,τι αφορά την καθαριότητα και τους ελεύθερους χώρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου