Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ



ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ
Καλύτερες τιμές στο ελαιόλαδο
01-10-2010

Καλύτερες τιμές για τους παραγωγούς ελαιολάδου στη σκληρή ελεύθερη αγορά μπορεί να προσφέρει η ολοκληρωμένη διαχείριση και οι ομάδες παραγωγών.
Αυτό επισημάνθηκε, μεταξύ άλλων, στη χθεσινοβραδινή ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις Βουκολιές. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Νίκος Μαραγκουδάκης γεωπόνος - επιβλέπων στις ομάδες ολοκληρωμένης διαχείρισης Πλατανιά, Π. Ρουμάτων, Βουκολιών, Κολυμπαρίου και Πλάτανου Κισάμου.
Κάνοντας μια αποτίμηση της εμπορίας του λαδιού τη χρονιά που πέρασε ο κ. Μαραγκουδάκης σημείωσε πως 'παρόλο που η χρονιά ήταν πολύ κακή συγκεντρώσαμε 140 τόνους στις κοινές δεξαμενές και πετύχαμε μια τιμή 20 λεπτά παραπάνω από τη μέση τιμή που δίνουν τα ελαιουργεία. Το ελαιόλαδο αυτό βρισκόταν σε δεξαμενές και ως ομάδα που κάναμε το κομμάτι του μάνατζεμεντ παίρναμε προσφορές και ανάλογα ο παραγωγός πουλούσε αν ήθελε, σε όποιον ήθελε'.
Ο γεωπόνος τόνισε πως υπάρχει συμμετοχή των παραγωγών στις ομάδες ωστόσο εν όψει του 2013 και της βαθμιαίας μείωσης των επιδοτήσεων θα πρέπει να αυξηθεί. 'Πιστεύουμε ότι ο κόσμος θα καταλάβει προς τα που πάει το παιχνίδι και όσοι ενδιαφέρονται θα συμμετέχουν. Όσοι δεν θέλουν θα παρακολουθούν μόνοι τους τις εξελίξεις', ανέφερε συμπληρώνοντας πως οι ομάδες ολοκληρωμένης διαχείρισης ελαιολάδου λειτουργούν άτυπα και χωρίς ΑΦΜ καθώς δεν το επιτρέπει η ΠΑΣΕΓΕΣ, που έχει «κλειδώσει» τον τομέα του ελαιολάδου.
Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση για το ποιοτικό παρακράτημα και έγινε μια αναφορά στις προϋποθέσεις που θα πρέπει να έχουν οι παραγωγοί προκειμένου να το καρπωθούν, ενώ επισημάνθηκε η ανάγκη συνένωσης των ομάδων Κολυμπαρίου, Πλατανιά, Βουκολιών με την ευκαιρία του 'Καλλικράτη'. Τη συνάντηση χαιρέτησε ο δήμαρχος Βουκολιών κ. Ν. Μπομπολάκης εκφράζοντας τη συγκίνησή του που ως δήμαρχος ίσως για τελευταία φορά παρευρίσκεται σε τέτοια εκδήλωση, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης οι υποψήφιοι δήμαρχοι του Δήμου Πλατανιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου