Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡ. ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ
Βολές κατά της ΝΔ
29-11-2010

'Μνημόσυνο' ολίγων συγγενών χαρακτήρισε την προχθεσινή συνεδρίαση της ΝΔ, ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης με δηλώσεις του χθες από τα Χανιά. Σχολιάζοντας τις εκτιμήσεις τοπικών στελεχών της ΝΔ ότι τα αποτελέσματα των πρόσφατων αυτοδιοικητικών εκλογών δεν δείχνουν την πραγματική δύναμη της ΝΔ που είναι μεγαλύτερη, ο κ. Μαρκογιαννάκης σημείωσε πως 'μου θύμισε μνημόσυνο μεταξύ ολίγων συγγενών. Συμφωνώ ότι δεν είναι η πραγματική δύναμη της ΝΔ, η πραγματική δύναμη είναι ελάχιστη και θα φανεί στις επόμενες εκλογές που θα έχουν απέναντί τους κόμμα οργανωμένο, κόμμα ισχυρό, τη «Δημοκρατική Συμμαχία»'.
Απαντώντας στο ότι τα γκάλοπ δείχνουν χαμηλά ποσοστά για τη 'Δημοκρατική Συμμαχία', ο πρώην υπουργός ανέφερε πως 'όταν είχαμε τις περιφερειακές εκλογές δημοσιεύονταν κάθε τόσο γκάλοπ που μας έφερναν μακράν τρίτους, γνωρίζαμε βέβαια ότι ήμασταν πολύ μπροστά και σήμερα ξέρουμε που είμαστε. Ο,τι και να κάνει ο δικομματισμός είναι μια ισχυρή πραγματικότητα το κόμμα της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» που θα έχει σοβαρό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας μας. Η κα Μπακογιάννη και η «Δημοκρατική Συμμαχία» απευθύνονται στους ανθρώπους, στους νέους, στους μεροκαματιάρηδες, τους επαγγελματίες όλους εκείνους που χειμάζονται από την κρίση που περνάει η ελληνική κοινωνία και η οποία είναι αποτέλεσμα ενός άκρατου λαϊκισμού 30 ετών. Αυτό θέλουμε να κτυπήσουμε, θα απευθυνθούμε στην κοινωνία λέγοντας την αλήθεια με σοβαρότητα, με νέα πρόσωπα, αυτό ζητά σήμερα ο ελληνικός λαός και αυτό θα έχει και από εμάς'.
ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΑΓΡΟΤΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ
Αναφορικά με την κινητοποίηση των ναυτικών ο κ. Μαρκογιαννάκης σημείωσε πως 'αναγνωρίζω στην κάθε κοινωνική τάξη το δικαίωμα να αγωνίζεται για ένα καλύτερο αύριο, καλύτερες αποδοχές και συνθήκες εργασίας. Όμως αυτές οι διεκδικήσεις πρέπει να σταματούν εκεί που το κοινωνικό σύνολο έχει μεγάλο πρόβλημα όπως σε αυτήν την περίπτωση'. Ο κ. Μαρκογιαννάκης έκανε έκκληση στους ναυτεργάτες 'να αγωνιστούν για τα δίκαια τους αλλά ας μην καταστρέφουν από την άλλη πλευρά αυτούς τους ανθρώπους'. Στη συνέχεια διατύπωσε μια σειρά από ερωτήματα με αφορμή την απεργία. 'Κράτος υπάρχει; Οι Βρυξέλλες αποφασίζουν εν πολλοίς για τις τύχες μας υπάρχουν όμως και κάποια πραγματάκια που η ελληνική κυβέρνηση νομίζω ότι θα πρέπει να αντιμετωπίζει και δεν μπορεί να είναι θεατής ενός θεάματος που εξελίσσεται μπροστά της. Ένα άλλο ερώτημα είναι οι αγροτοσυνδικαλιστές που είναι; Μήπως θα πρέπει κάποια στιγμή να μη μιλάμε σιγά μπας και ξυπνήσουν. Πολύ φοβάμαι ότι από εκπρόσωποι των συμφερόντων των αγροτών κάποιοι από αυτούς, βολεμένοι, έχουν γίνει θεραπαινίδες κομματικών συμφερόντων'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου