Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

ΣΦΑΚΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΗ


ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΦΑΚΙΩΝ
Διαμαρτυρία για τη διακοπή της Ενισχυτικής Διδασκαλίας
05-11-2010

Στο Υπουργείο Παιδείας είναι διατεθειμένοι να φτάσουν μαθητές και γονείς των Σφακίων διαμαρτυρόμενοι για τη διακοπή της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και της Ενισχυτικής Διδασκαλίας στο Λύκειο και το Γυμνάσιο της περιοχής.
Σε όλη την έκταση του Δήμου δεν υπάρχουν φροντιστήρια για την κάλυψη των κενών των μαθητών, που μέχρι την τελευταία χρονιά καλύπτονταν από τη διδασκαλία που γίνονταν στο σχολείο. Ωστόσο, οι περικοπές στους πόρους έβαλαν στο 'ψυγείο' αυτή την ιδιαίτερα χρήσιμη δραστηριότητα.
Χθες το πρωί μαθητές συνοδευόμενοι από τους γονείς τους βρέθηκαν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Χανίων και συνομίλησαν με τον προϊστάμενο κ. Γ. Κανδαράκη. 'Eίμαστε στον Νοέμβρη και δεν έχουμε καθηγητές Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης. Κάναμε κάποια υπομονή μήπως και μας φέρουν. Ήλθαμε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και δεν μπορούν να μας βοηθήσουν. Θα καταφύγουμε μάλλον στο Υπουργείο', ανέφερε η πρόεδρος του 15μελούς Ζαχαρένια Μπραουδάκη.
Ελλείψει Πρόσθετης Διδασκαλίας στο σχολείο αρκετοί γονείς είναι υποχρεωμένοι καθημερινά να μεταφέρουν τα παιδιά τους σε Ρέθυμνο και Χανιά για να παρακολουθήσουν φροντιστηριακά μαθήματα.
'Ηλθαμε εδώ για να στηρίξουμε τα παιδιά για την προσπάθειά τους και το αίτημά τους για την Πρόσθετη Στήριξη. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα σε εμάς. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια του φροντιστηρίου για να κλείσουμε τα κενά', ανέφερε η Κατερίνα Μανουσέλη.
Αναφορικά με τις υποσχέσεις που δόθηκαν η κα Μανουσέλη σημείωσε πως 'μας είπαν ότι σε μερικές μέρες θα δοθεί η άδεια προσλήψεων αλλά, αν αυτό το χρονικό διάστημα είναι πάνω από 15 - 20 ημέρες, τα παιδιά θα έχουν μεγάλα κενά που δεν μπορούν να καλυφθούν άμεσα. Αν δεν λυθεί το θέμα άμεσα είμαστε διατεθειμένοι να πάμε στο Υπουργείο. Αναγκάζονται οι γονείς, όταν φτάνουν τα παιδιά στο Λύκειο να τα στέλνουν στα Χανιά, να ενοικιάζουν σπίτια, μιλάμε για τρομακτικό κόστος για τους γονείς, το σχολείο αποδυναμώνεται γιατί φεύγει το καλό υλικό και πέφτει το επίπεδο. Είναι καιρός να σταματήσει αυτό το πράγμα. Πρέπει να προσέξουν τα σχολειά μας και τα χωριά μας', κατέληξε.
'Tα παιδιά των Σφακίων και οι γονείς τους έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν και να επιθυμούν την άμεση έναρξη της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης', σημείωσε ο προϊστάμενος κ. Γ. Κανδαράκης, συμπληρώνοντας πως 'τους είπα ότι σύντομα θα δοθεί εντολή από το Υπουργείο Παιδείας να ξεκινήσει η Πρόσθετη. Από τη μεριά τη δική μας έχουμε κάνει ό,τι είναι δυνατό, ώστε κάποιες ώρες που περισσεύουν, όπως στις Θετικές Επιστήμες, τους καθηγητές να τους αφήσουμε στα Σφακιά για να κάνουν και Πρόσθετη στο Λύκειο και Ενισχυτική στο Γυμνάσιο. Τίποτα άλλο δεν μπορούμε να κάνουμε και στεναχωρούμαστε που δεν μπορούμε να τους βοηθήσουμε ούτε στα Σφακιά ούτε στα άλλα απομακρυσμένα σχολεία. Υπάρχει η διαβεβαίωση από το Υπουργείο ότι η Πρόσθετη στα απομακρυσμένα σχολεία θα ξεκινήσει'.
Τους μαθητές συνόδευσαν, μεταξύ άλλων, και ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Π. Πολάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου