Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Κινητοποιήσεις φοιτητών
25-11-2010

Την αντίθεσή του στον υπό κατάθεση νέο νόμο - πλαίσιο για τα Πανεπιστήμια εξέφρασε η Γενική Συνέλευση των φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης χθες το απόγευμα.
Στη Συνέλευση μετείχαν περίπου 600 φοιτητές που ψήφισαν στην πλειοψηφία τους το πλαίσιο της "Ενωτικής Πρωτοβουλίας" (ανεξ. αριστερά) για τριήμερη κατάληψη του Ιδρύματος, πραγματοποίηση πορείας σήμερα στις 11 στην πόλη των Χανίων και άλλες εκδηλώσεις. Οι φοιτητές δηλώνουν αντίθετοι στον υπό διαμόρφωση νέο νόμο.
Υποστηρίζουν μεταξύ άλλων ότι 'επί της ουσίας μπαίνουν επιχειρηματικά κριτήρια στη χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων με βάση την αξιολόγηση(εσωτερική και εξωτερική) κρίνοντας την αποδοτικότητα των Ιδρυμάτων με ανταποδοτικούς/επιχειρηματικούς όρους'. Και ότι "με το Εθνικό Πλαίσιο Επαγγελματικών Προσόντων(ΕΠΕΠ) σε συνδυασμό με τα πιστοποιητικά γνώσης επί της ουσίας απαξιώνουν τα πτυχία μας καταργώντας έτσι κάθε έννοια επαγγελματικού δικαιώματος, όπου αυτά κατοχυρώνουν. Παράλληλα, προωθείται η διά βίου μάθηση και πιστοποίηση μέσω του νόμου - πλαίσιο βάζοντάς μας σε ένα κυνήγι πιστοποίησης γνώσης ως κριτήριο για την εύρεση εργασίας'.
Στην απόφαση αναφέρεται πως οι φοιτητές προχωρούν σε:
- Κατάληψη του Ιδρύματος από Τετάρτη 24/11 μέχρι και Παρασκευή 26/11. Τετάρτη βράδυ μετά τη Συνέλευση, συντονιστικό του Συλλόγου και συγκρότηση του μπλοκ κατάληψης. Συγκρότηση ομάδας για μοίρασμα φυλλαδίων την Πέμπτη στα σχολεία και σε χώρους εργασίας με σκοπό την ενημέρωση της Χανιώτικης κοινωνίας για την εκδήλωση του Συλλόγου.
- Πορεία Πέμπτη 25 Νοέμβρη ενάντια στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Συγκέντρωση στις 11 μ.μ. στην πλατεία της Αγοράς.
- Εκδήλωση την Πέμπτη 25 Νοέμβρη στην Αρχιτεκτονική Σχολή, με θέμα «Εκπαιδευτική αναδιάρθρωση. Νόμος - πλαίσιο και η απάντηση του φ. Κινήματος»
-Προβολή ταινίας την Παρασκευή 26 Νοέμβρη στις 6 μ.μ. στην Αρχιτεκτονική Σχολή.
- Νέα Συνέλευση ενιαίου Συλλόγου την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου.
- Συμμετοχή του Συλλόγου στην πανελλαδική πορεία στην Αθήνα την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου.
- Παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγου στην 1η Σύγκλητο της νέας Πρυτανείας με σκοπό τα εξής: 1. Δέσμευση από την Πρυτανεία πως το Πολυτεχνείο Κρήτης θα αποχωρήσει από τον διάλογο για τον νέο νόμο - πλαίσιο. 2. Δωρεάν μεταφορές - σίτιση 3. Επιστροφή του επιδόματος ενοικίου 4. Εμβόλιμη εξεταστική από το 5ο έτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου