Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Β΄ ΓΥΡΟΣ



ΑΠΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ
Κάλεσμα για ψήφο“κατά συνείδηση”
12-11-2010

Να ψηφίσουν κατά συνείδηση καλούν -στις δημόσιες δηλώσεις τους- τους ψηφοφόρους τους οι συνδυασμοί σε Δήμους των Χανίων που έμειναν εκτός του Β’ γύρου.
Ολοι οι υποψήφιοι και συνδυασμοί αναφέρουν πως από την αντιπολίτευση θα ασκήσουν τα καθήκοντα τους με γνώμονα 'το συμφέρον του τόπου μας’.
Ειδικότερα ανά Δήμο:
ΔΗΜΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑ
Γ. ΑΓΟΡΑΣΤΑΚΗΣ: Ο συνδυασμός της «Ανεξάρτητης Κίνησης Δήμου Πλατανιά, Νέα Εποχή» και ο επικεφαλής Γιώργος Αγοραστάκης, μετά από συλλογική και ομόφωνη απόφασή τους, η οποία πάρθηκε την Τρίτη 10 Νοεμβρίου σε ανοιχτή συνέλευση, ανακοίνωσαν τα εξής: "Ευχαριστούμε τους πολίτες του Δήμου Πλατανιά που μας τίμησαν με την ψήφο τους και μας εμπιστεύτηκαν να τους εκπροσωπήσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο και τα Τοπικά Συμβούλια του νέου Δήμου. Ευχαριστούμε, επίσης, όλους τους συμπαραστάτες και συνεργάτες μας που πορευτήκαμε μαζί σε αυτόν τον δύσκολο εκλογικό αγώνα. Διαβεβαιώνουμε όλους ότι θα τιμήσουμε την εμπιστοσύνη τους και θα ανταποκριθούμε στις ευθύνες μας από τη θέση της Αντιπολίτευσης τον νέο Δήμο. Ο γνώμονάς μας και στο μέλλον θα είναι οι αρχές και οι αξίες του διακηρύξαμε, το πρόγραμμα που δεσμευτήκαμε και οι καθαρές αυτοδιοικητικές θέσεις και σχέσεις που οικοδομήσαμε με τους πολίτες του νέου Δήμου Πλατανιά".
Ξ. ΑΡΝΑΝΤΩΝΑΚΗΣ: H «Ενωτική Κίνηση Αδέσμευτων Πολιτών» με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Ξενοφώντα Αρναντωνάκη αφού ευχαριστεί όλους όσοι την στήριξαν με την ψήφο τους σημειώνει πως "συνεπής στον προεκλογικό της λόγο θέλει να γνωρίσει στους δημότες, ότι το κίνημα αδέσμευτων πολιτών δεν θα μπορούσε να είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που ο τίτλος του αυτοπροσδιορίζει". Και συνεχίζει: "Συνεπώς θα ήταν άσκοπο να παροτρύνουμε όσους στήριξαν τον συνδυασμό μας να επιλέξουν προς μια ή άλλη κατεύθυνση την δεύτερη Κυριακή των εκλογών. Θα ήταν ευτύχημα οι αδέσμευτοι πολίτες αυτού του Δήμου να ήταν η πλειοψηφία, που στην πραγματικότητα ήταν, αν λάβουμε υπόψη μας το τραγικό ποσοστό της αποχής. Αυτή είναι η πρόκληση. Όχι μόνο για τον Δήμο Πλατανιά αλλά και για τη χώρα μας. Μια χώρα προς το παρόν, παγιδευμένων σε διλήμματα και ψυχολογικούς εκφοβισμούς πολιτών. Εμείς θέλουμε ένα Δήμο στην υπηρεσία των αναγκών του κάθε δημότη μακριά από κομματικές εξαρτήσεις, προσωπικές φιλοδοξίες και κερδοσκοπίες".

ΔΗΜΟΣ ΣΕΛΙΝΟΥ

ΣΤ. ΑΛΦΙΕΡΗ: "Ψήφο κατά συνείδηση" προτείνει η «Πανσελινιώτικη Αδέσμευτη Συνεργασία»" με επικεφαλής της Στ. Αλφιέρη, η οποία σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει: "Μετά από την συνέλευση της «Πανσελινιώτικης Αδέσμευτης Συνεργασίας» την Τρίτη 9/11, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε από καρδιάς που μας πιστέψατε και μας εμπιστευθήκατε. Για εμάς η ψήφος σας είναι σημαντική και αυτή η τολμηρή σας επιλογή μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε να εκπροσωπούμε τα συμφέροντα του τόπου μας στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Αδέσμευτα, μακριά από κάθε είδους συναλλαγή, πριν και μετά τις εκλογές. Συνεπώς την δεύτερη Κυριακή σάς προτείνουμε να ψηφίσετε κατά συνείδηση".



Μ. ΜΠΟΥΖΑΚΗΣ: Μιλώντας στα "Χ.Ν." ο υποψήφιος δήμαρχος Μανώλης Μπουζάκης ανάφερε πως η παράταξή του καλεί τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

ΔΗΜΟΣ ΚΙΣΑΜΟΥ

"Να ψηφίσουν κατά συνείδηση" καλεί μιλώντας στα "Χ.Ν." και τους ψηφοφόρους του συνδυασμού του ο τρίτος της εκλογικής μάχης για τον Δήμο Κισάμου, κ. Κώστας Κουκουράκης.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Σημειώνεται ότι η "Λαϊκή Συσπείρωση" που στηρίζεται από το ΚΚΕ με ανακοίνωσή της για όλη την Ελλάδα και με συνέντευξη που έδωσαν τα στελέχη της στα Χανιά κάλεσε τους ψηφοφόρους της να ρίξουν λευκό ή άκυρο στους Δήμους και στις Περιφέρειες που δεν υπάρχει ψηφοδέλτιο της κίνησής τους.

'ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ'

Ο Α. Ανηψιτάκης θα εκπροσωπεί στο περιφερειακό συμβούλιο την Κίνηση Πολιτών «ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ Περιβάλλον - Άνθρωπος». Σε σχετική ανακοίνωσή της ευχαριστεί "τους πολίτες του Νομού Χανίων, που εμπιστεύτηκαν και ψήφισαν τον συνδυασμό μας και τους διαβεβαιώνουμε ότι η «ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ Περιβάλλον - Άνθρωπος» θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται τόσο με τον εκπρόσωπό μας στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Α. Ανηψιτάκη όσο και με παρεμβάσεις σε όλο το νησί. Σύντομα θα γίνουν γενικές συνελεύσεις για να προγραμματιστούν οι δράσεις της Κίνησης". Την ανακοίνωση υπογράφει εκ μέρους της Κίνησης, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης, Γ. Βλοντάκης.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

"Ο δεύτερος γύρος θα δοθεί στους αγώνες", υποστηρίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ η οποία σε σχετική ανακοίνωσή της επισημαίνει: "Εκεί δίνουμε το ραντεβού σε όσους και όσες στήριξαν την αντικαπιταλιστική αριστερά αλλά και σε όλο τον λαό. Στον δεύτερο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών καλούμε να μαυριστούν ξανά οι πολιτικοί εκφραστές του Μνημονίου κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ και του 'Καλλικράτη', δηλαδή οι υποψήφιοι ΠΑΣΟΚ -ΝΔ - ΛΑΟΣ και τα δεξιά ή αριστερά δεκανίκια τους. Η πολιτική τους θα ανατραπεί στους δρόμους, με ανυποχώρητους αγώνες που έδειξαν ότι μπορούν να νικάνε. Σε εκείνους τους Δήμους όπου στον δεύτερο γύρο των εκλογών υπάρχουν συνδυασμοί από τον χώρο της Αριστεράς (ΚΚΕ ή ΣΥΡΙΖΑ), η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει κριτικά εκείνους τους συνδυασμούς, που με το πρόγραμμα και τη δράση τους -και παρά τις αντιφάσεις- έχουν δείξει ότι τοποθετούνται ενάντια στην πολιτική του Μνημονίου κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ και αντιπαλεύουν τα μικρά ή μεγάλα τοπικά συμφέροντα του κεφαλαίου. Η κριτική στήριξη δεν αναιρεί την πεποίθησή μας ότι στο πλαίσιο του Μνημονίου και του 'Καλλικράτη' δεν υπάρχουν περιθώρια για εναλλακτικές εκδοχές φιλο-λαϊκής διαχείρισης στους Δήμους, ούτε για μετατροπή τους σε θεσμούς λαϊκής αυτοδιαχείρισης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου