Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕ SMS


ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Αποτελέσματα με... SMS
05-11-2010

Με ειδικά κινητά τηλέφωνα, μιάμιση ώρα μετά το κλείσιμο της κάλπης, η Νομαρχία Χανίων και το Υπουργείο Εσωτερικών θα έχουν στα χέρια τους το 18 -19% των αποτελεσμάτων για τις περιφερειακές εκλογές.
Μιλώντας στα 'Χ.Ν.' ο υπεύθυνος Ασφαλούς Μετάδοσης των Αποτελεσμάτων μέσω SMS της Νομαρχίας, κ. Δημήτρης Νικολακάκης, σημείωσε πως 'για δεύτερη χρονιά εφαρμόζεται το σύστημα αυτό από το Υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με τη Singular Logic. Eχουν επιλεγεί κάποια τμήματα σε όλη την Ελλάδα, το 20% περίπου των τμημάτων. Στα Χανιά είναι γύρω στα 75 τμήματα σε επιλεγμένες περιοχές και σε Δήμους με πάνω από 4 εκλογικά τμήματα'.
Όπως διευκρινίζει ο κ. Νικολακάκης 'το σύστημα θα εφαρμοστεί μόνο για τις περιφερειακές εκλογές. Για τις εκλογές στους Δήμους θα υπάρξει κάτι ανάλογο μόνο για τους 5 μεγάλους Δήμους (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Πάτρα, Πειραιάς). Στα Χανιά τα αποτελέσματα για τις περιφερειακές θα μεταδοθούν από όλους τους Δήμους με εξαίρεση τους Δήμους Φρε και Καντάνου, που έχουν λιγότερα από 5 εκλογικά τμήματα'.
Αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η μετάδοση των αποτελεσμάτων ο κ. Νικολακάκης λέει πως 'κάθε δικαστικός αντιπρόσωπος των επιλεγμένων εκλογικών τμημάτων μόλις βγάλει το αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών θα το μεταδώσει μέσω του κινητού, που είναι κατασκευασμένο μόνο για αυτή τη δουλειά. Ταυτόχρονα με την αποστολή το τηλέφωνο κάνει έλεγχο, αν τα στοιχειά είναι σωστά, αν δηλαδή π.χ. οι ψηφίσαντες είναι περισσότεροι από τους εγγεγραμμένους, τότε το σύστημα ειδοποιεί τον χρήστη ότι έκανε κάποιο λάθος. Το τηλεγράφημα αυτό πηγαίνει με SMS στο Υπ. Εσωτερικών και στη Singular Logic. Στη συνέχεια ο δικαστικός αντιπρόσωπος φτιάχνει το κανονικό τηλεγράφημα που θα σταλεί μέσω του ΟΤΕ'.
Όπως υπολογίζει το Υπουργείο Εσωτερικών θα έχει ένα 18 - 19% των αποτελεσμάτων στις περιφέρειες και στους μεγάλους Δήμους μέσα σε μιάμιση ώρα από το κλείσιμο της κάλπης'.

Γ.ΚΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου