Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ΔΕΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΣΕΛΙΝΟ


ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
Αποζημιώσεις από τη ΔΕΗ για φωτιά στο Σέλινο
14-12-2010

Ηθικά δικαιωμένοι δηλώνουν οι 36 κάτοικοι και ιδιοκτήτες του Πρινέ Ανατολικού Σελίνου, που χθες πήραν το ποσό των 98.000 ευρώ από τη ΔΕΗ. Ενα ποσό που τους επεδίκασε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Χανίων καθώς αναγνώρισε πως η Επιχείρηση ευθύνεται για τη φωτιά, που το 2003 προκάλεσε μεγάλες ζημιές στις περιουσίες τους.
Οι κάτοικοι βρέθηκαν χθες το πρωί στα γραφεία της ΔΕΗ από όπου και πήραν τις επιταγές αποζημίωσής τους. 'Εγινε ένας τεράστιος αγώνας απέναντι σε αυτό που έχω ονομάσει βαθύ κράτος της ΔΕΗ. Με την έννοια ότι αντιπαλέψαμε τεράστιες δυνάμεις και πραγματικά ευτυχώς που το Πολυμελές Πρωτοδικείο διόρθωσε την αδικία του Ειρηνοδικείου', ανέφερε ο δικηγόρος των κατοίκων, κ. Ευτύχης Μαυρογένης.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε πως η δικαίωση των κατοίκων δίνει δύο αισιόδοξα μηνύματα. 'Πρώτον ότι δεν πρέπει να παρατάει ποτέ κανείς έναν δίκαιο και έντιμο αγώνα και δεύτερο ότι, όταν ο αγώνας είναι δίκαιος και ηθικός, δεν μπορεί παρά στο τέλος να υπάρχουν δικαστές που να τον δικαιώνουν. Ετσι οι άνθρωποι αυτοί ηθικά δικαιώθηκαν. Είναι οι αγρότες που είδαν να καταστρέφεται το χωριό τους από την αμέλεια κάποιων ιθυνόντων της ΔΕΗ, η οποία να σημειωθεί ότι δαπάνησε πολλαπλάσια χρήματα στην απόκρουση των νόμιμων αξιώσεων των κατοίκων'.
Ο δικηγόρος δήλωσε πως δεν τον ανησυχεί η προσφυγή της ΔΕΗ στον Άρειο Πάγο για την υπόθεση λέγοντας πως αποτελεί επιλογή των δικηγόρων της Επιχείρησης προκειμένου να δικαιολογήσουν στη Διοίκηση της ΔΕΗ στην Αθήνα τη δικαστική διαμάχη επτά ετών. 'Ολοι οι κάτοικοι, ο Νομός, η περιοχή είδαν ότι η φωτιά άρχισε από τα καλώδια της ΔΕΗ και έφτασαν στο σημείο να φέρνουν ως πραγματογνώμονες καθηγητές Πολυτεχνείου -που από τη διαδικασία απεδείχθη ότι είχαν επαγγελματικές σχέσεις με τη ΔΕΗ- και να λένε ότι τριχοτομήθηκε ένα καρβουνάκι ή ότι η φωτιά άρχισε από ένα γυαλί σε έναν ανύπαρκτο σκουπιδότοπο. Η δικαίωση ήταν ηθική'.
Από τη μεριά των κατοίκων έγινε λόγος για ηθική όχι όμως και οικονομική δικαίωση. 'Η φωτιά ξεκίνησε από τον στύλο της ΔΕΗ. Το ποσό που μας αποζημίωσαν για μας δεν είναι το κανονικό γιατί έχουμε πάθει μεγαλύτερες ζημιές. Εκτός από τις ελιές κάηκαν δίκτυα, γεωργικός εξοπλισμός, αμπέλια' τόνισε ο κ. Μακρυμανωλάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου