Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΒΑΣΗ ΔΙΚΗ

ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗ ΒΑΣΗ
Αθώοι οι κατηγορούμενοι
09-12-2010

Αθωώθηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι για τα γεγονότα έξω από την Αμερικανική Βάση στο Μαράθι Ακρωτηρίου, τον Απρίλη του 2003. Το Τριμελές Εφετείο, που εκδίκασε χθες σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση, έκρινε αθώους και τους τρεις λόγω αμφιβολιών.
Από τις Αστυνομικές Αρχές είχαν παρθεί πάντως αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Ειδικότερα αποκλείσθηκε ο χώρος στάθμευσης της Νομαρχίας και είχε κλειδωθεί η πίσω πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου, ενώ στο προαύλιο των Δικαστηρίων υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη με εξάρτυση ΜΑΤ.
Οι τρεις κατηγορούνταν για διακεκριμένη μορφή αντίστασης και διατάραξη κοινής ησυχίας και πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε φυλάκιση με αναστολή για 2 χρόνια και 1 μήνα.
Από τους μάρτυρες κατηγορίας, αστυνομικούς που κατέθεσαν, ένας εξ αυτών δήλωσε ότι αναγνωρίζει έναν εκ των κατηγορουμένων για τη συμμετοχή τους στα επεισόδια.
Μάρτυρες υπεράσπισης και κατηγορούμενοι στην απολογία τους ανέφεραν ότι συμμετείχαν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο ενάντια στη λειτουργία της Βάσης της Σούδας, που εκείνη την εποχή χρησιμοποιούνταν για την Αμερικανική εισβολή στο Ιράκ.
Οπως ανέφεραν δέχθηκαν επίθεση με δακρυγόνα χωρίς λόγο, δημιουργήθηκε σύγχυση ανάμεσα στους διαδηλωτές και σε επέμβασή της η Αστυνομία τους συνέλαβε. Η υπεράσπισή τους επεσήμανε πως δεν στοιχειοθετείται καμία κατηγορία για αντίσταση κατά της Αρχής. Ο δικηγόρος των κατηγορουμένων κ. Νίκος Τζάρας ανέφερε μιλώντας στα 'Χ.Ν.' πως το Δικαστήριο έκρινε ορθά με βάση τα στοιχεία που κατατέθηκαν στη δίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου