Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΛΑΦΟΝΗΣΙ


ΑΝΕΞΗΓΗΤΗ ΕΠΙΜΟΝΗ…
Εντονες αντιδράσεις για απόφαση του περιφερειάρχη
20-12-2010

Με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με αίτημα για άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών των εμπλεκομένων, με μηνύσεις σε βάρος τους και με κινητοποίηση πολιτών και φορέων θα αντιδράσει η 'Πρωτοβουλία Πολιτών για την προστασία του Λαφονησιού και της ευρύτερης περιοχής'.
Η Πρωτοβουλία πραγματοποίησε συνάντηση το βράδυ της Παρασκευής στο Τεχνικό Επιμελητήριο, στην οποία συζητήθηκαν όλες οι τελευταίες εξελίξεις μετά την αδειοδότηση από τον γ.γ. της Περιφέρειας, κ. Καρούντζο, λίγες ημέρες πριν αποχωρήσει από τη θέση του, της δημιουργίας λατομείου γύψου στην παραλιακή περιοχή Ορμος Στομίου. Παράλληλα επισημάνθηκε ότι με το μνημόνιο και τη διαδικασία του 'άμεσου ξεπουλήματος' περιοχών φιλέτων σε όλη τη χώρα, τίθενται σε άμεσο κίνδυνο όλες σχεδόν οι περιοχές φυσικού κάλλους.
Οπως ανέφερε το μέλος της Πρωτοβουλίας, κ. Γιώργος Τσέκος, από τους μετέχοντες στη σύσκεψη συμφωνήθηκαν μια σειρά από άμεσες κινήσεις:
- Συγκέντρωση χρημάτων προκειμένου να γίνει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας ενάντια στην απόφαση Καρούντζου.
- Να γίνει μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του γ.γ. της Περιφέρειας, της διευθύντριας ΠΕΧΩ, του γεωλόγου του ΠΕΧΩ.
- Να διατυπωθεί το αίτημα προς τον εισαγγελέα για άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του γ.γ. της Περιφέρειας, της διευθύντριας της ΠΕΧΩ και μελών της οικογένειας του λατόμου.
- Να υπάρξει συνάντηση με τον νέο περιφερειάρχη και να του ζητηθεί η ανάκληση της απόφασης του προκατόχου του.
- Να ξεκινήσει διαδικασία συλλογής υπογραφών για το συγκεκριμένο ζήτημα.
- Να προχωρήσουν σε συνέντευξη Τύπου για την ενημέρωση των πολιτών.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ
Εν τω μεταξύ για το θέμα έχουν κληθεί να ενημερωθούν αύριο το απόγευμα στο Έλος τα Δημοτικά Συμβούλια Κισάμου, Ιναχωρίου, Μηθύμνης και φορείς της περιοχής καθώς και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Κισάμου. Στη συνάντηση θα γίνει ενημέρωση για την υπόθεση και τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από την Περιφέρεια προκειμένου να πέσουν υπογραφές για τη δημιουργία λατομείου παρά την αντίθετη άποψη της τοπικής κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου