Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

ΠΕΡΑΙΩΣΗ ΠΑΣΕΒΕ


ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΣΕΒΕ
"Όχι στην περαίωση"
"Όπως ο νταβατζής ζητάει χρήματα από ένα μαγαζί διαφορετικά θα το κάνει καλοκαιρινό, έτσι και οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια ζητάνε από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις χρήματα είτε τη μια με τη συνάφεια, είτε την άλλη με την περαίωση". Με αυτά τα λόγια το μέλος της ΠΑΣΕΒΕ κ. Ν. Παπαντωνάκης, θέλησε να περιγράψει "πως λειτουργούν όλες οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια" στη χθεσινή σύσκεψη που οργάνωσε η "Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Επαγγελματιών- Βιοτεχνών- Εμπόρων". Στη σύσκεψη συμμετείχαν μικροεπαγγελματίες και μέλη του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΥ.
"Και πανελλαδικά η ΠΑΣΕΒΕ λέει να μην περαιώσει κανείς είναι σαν να ομολογουμε ότι κλέβουμε, και ότι κάθε φορά που το η κεντρική εξουσία θέλει χρήματα θα πρέπει να την πληρώνει η μικρομεσαία επιχείρηση που δεν αντέχει άλλο. Οι κυβερνήσεις και του ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ έχουν ένα κοινό στόχο την αύξηση της κερδοφορίας των μονοπωλίων για να γίνει αυτό πρέπει να μειωθεί το κέρδος ή και να κλείσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να κτυπηθούν οι εργασιακές σχέσεις σε βάρος νέων, γυναικών" ανάφερε ο κ. Παπαντωνάκης. Ο ίδιος τόνισε ότι μπροστά στον "κοινό εχθρό", η δράση θα πρέπει να είναι "κοινή, να δημιουργηθεί ένα μέτωπο πάλης μαζί με εργαζόμενους, αγρότες, νεολαίους και γυναίκες. Με αυτό το μέτωπο θέλουμε να μπορέσουμε να βάλουμε φρένο στη βάρβαρη αντιλαική πολιτική και να συντονισουμε την πάλη μας με προοπτική ακόμα και τη λαική εξουσία."
Ερωτηθείς από τα "Χ.Ν." για τις συνέπειες που θα έχουν οι επαγγελματίες από την μη πληρωμή της περαίωσης επισήμανε πως " δεν πρέπει να ζούμε με το φόβο και με τα διλήμματα της τρομοκρατίας που ασκείται κάθε φορά. Τη μια ξεκίνησαν με τη συνάφεια, μετά με την περαίωση. Ζητάμε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα όπου μετά από κάθε χρόνο θα περαιώνεται η κάθε επιχείρηση και δεν θα έρχτε το κράτος 10 χρόνια μετά να σου ζητάει χρήματα.
Την ίδια στιγμή έχουν μειώσει τη φορολογία των μεγάλων επιχειρήσεων από 45% που ήταν κάποτε στο 25% και την ίδια στιγμή ζητάνε απο τους μικρούς απίστευτα ποσά".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου