Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

ΝΕΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ



Πλημμύρισε η Δημοτική Αγορά
29-12-2010

Μια ισχυρή νεροποντή, χθες το πρωί, ήρθε να αναδείξει, για άλλη μια φορά, τα σοβαρά προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζει το κτήριο της Δημοτικής Αγοράς. Μέσα σε λίγα λεπτά τα νερά της βροχής εισήλθαν στο μνημείο εξαιτίας των εκτεταμένων φθορών στην οροφή.
Οι καταστηματάρχες 'οπλίστηκαν' με σκούπες και κουβάδες προκειμένου να απομακρύνουν τα νερά, που λίμναζαν σε διάφορα σημεία ή να σταματήσουν τη ροή του νερού πάνω στα προϊόντα τους.
'Κάθε χρόνο έλεγαν πως ευθύνεται η κατασκευή της οροφής της Δημοτικής Αγοράς και τα πλάγια παραθυράκια από όπου έμπαινε νερό όταν φυσούσε. Πλέον φαίνεται ξεκάθαρα ότι η οροφή της Αγοράς είναι γεμάτη τρύπες, αν συνεχιζόταν η βροχή, δεν ξέρω πού θα έφταναν τα νερά', μας ανέφερε καταστηματάρχης, ο οποίος με τη σκούπα προσπαθούσε να απομακρύνει τα νερά μέσα από το μαγαζί του.
'Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Με μια ισχυρή βροχόπτωση γεμίζει νερά ο δρόμος της Αγοράς αλλά και τα καταστήματα', δήλωσε στα 'Χ.Ν.' ο πρόεδρος των καταστηματαρχών, κ. Γιώργος Τραχαλάκης.
Οι επαγγελματίες επισημαίνουν την ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα σοβαρές εργασίες ανακατασκευής και συντήρησης του μνημείου. 'Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή είχε ως δικαιολογία ότι υπήρχε μια μελέτη και όταν ολοκληρωνόταν θα προχωρούσαμε στην επισκευή. Η μελέτη γίνεται εδώ και χρόνια, η καθυστέρηση είναι πολύ μεγάλη και η επισκευή δεν έχει ενταχθεί σε κανένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα ούτε στο ΕΣΠΑ ούτε σε εθνικό. Η επισκευή μπορεί να γίνει έστω και τμηματικά, όπως προβλέπεται από τη μελέτη', λέει ο πρόεδρος των καταστηματαρχών.
Ο κ. Τραχαλάκης απευθύνει έκκληση στη νέα Δημοτική Αρχή και στη νέα Περιφέρεια να κινητοποιηθούν καθώς 'όλα τα κτίσματα, όταν δεν τα συντηρείς, παρουσιάζουν προβλήματα και στο τέλος πέφτουν και σε πλακώνουν'. Μάλιστα σημειώνει χαρακτηριστικά πως 'η δική μας παράκληση προς όλους τους αιρετούς στην Αυτοδιοίκηση είναι να δώσουν έμφαση στη Δημοτική Αγορά. Είναι κρίμα να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση και μεγάλο λάθος όλα αυτά τα χρόνια να μην έχουν γίνει σημαντικές εργασίες ανακατασκευής του τόσο σημαντικού μνημείου της πόλης των Χανίων. Πιστεύουμε ότι η νέα Δημοτική Αρχή θα δει το πρόβλημα πιο ζεστά και θα κινηθεί άμεσα'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου