Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ



ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

Κινητοποιήσεις από εργαζομένους

Καλέσματα συμμετοχής στη σημερινή απεργία απηύθηναν σε δύο εξορμήσεις στο κέντρο της πόλης μέλη του ΠΑΜΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Παράλληλα για σήμερα εργαζόμενοι από διάφορους χώρους έχουν προγραμματίσει να προχωρήσουν στον αποκλεισμό επιχειρήσεων προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι τους να απεργήσουν
Στην πρώτη κινητοποίηση μέλη του ΠΑΜΕ μαζεύτηκαν στην πλατεία 1866 και από εκεί οργάνωσαν πικετοφορία που περιελάμβανε επισκέψεις σε εργασιακούς χώρους και μοίρασμα εντύπων.
Απευθυνόμενοι στους εργαζόμενους στις νέες και τους νέους τα μέλη του ΠΑΜΕ τους καλούσαν "να κάνουμε τις ανησυχίες τους τρόμο και πανικό. Με οργάνωση σε κάθε τόπο δουλειάς, στα ταξικά συνδικάτα και με επιτροπές αγώνα σε κάθε γειτονιά. Γυρίζοντας την πλάτη στα δεκανίκια τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, αλλάζοντας τους συσχετισμούς παντού και ιδιαίτερα σα συνδικάτα. Αυτή είνα η μόνη γραμμή ενότητα και πάλης. Στηριχτείτε με εμπιστοσύνη στο ΠΑΜΕ. Δυναμώνοντας το συντονισμό και την κοινή δράση των εργατών, των αυτοαπασχολούμενων μικρών και μεσαίων ΕΒΕ, των φτωχών αγροτών της νεολαίας και των γυναικών, χτίζοντας τη λαική συμμαχία ενάντια στο κε΄φλαιο μπροούμε να ανατρέψουμε την αντιλαική πολιτική, μπορούμε να διεκδικήσουμε ουσιαστικές κατακτήσεις."
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ύψωσαν πανό και μοίρασαν φυλλάδια στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς και στο κέντρο της πόλης. Στην ανακοίνωη τους επισήμαναν πως "την κρίση του καπιταλισμού να την πληρώσουην οι τραπεζίτες και οι καπιταλιστές που την δημιούργησαν. Η Αντικαταπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης των κυρίαρχων τάξεων με ορίζοντα μια άλλη εξουσία, την εξουσία των εργαζομένων μπορεί να δώσει διέξοδο από τα τρομερά βάσανα της παγκόσμιας κρίσης σε όφελος των εργαζομένων....Ηδη απο΄τους πρώτους μήνες του μνημονίου έχει φανει΄ότι αυτή η πολιτική δεν μπορεί να περάσει στην κοινωνία. Για αυτό και προετοιμάζουν διάφορα δεκανίκαι τύπου Ντόρας, Κουβέλη που μαζί με το ΛΑΣΟ θα στηρίξουν την κυβέρνηση. Η αριστερά για να μπορεί να παίξει ρόλο και να φανει΄χρήσιμη στους εργαζόμενους πρέπει να γίνει δύναμη ανατροπής. Να ενωθεί στους αγώνες, να συγκρουστεί με το μεγάλο κεφάλαιο, τις αγορές και την Ε.Ε. τον ίδιο τον καπιταλισμό."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου