Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ ΓΙΑ ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗ

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ Ο.Α.ΔΥ.Κ.
“Εργο πνοής η λιμνοδεξαμενή στον Ομαλό”
23-12-2010

'Η συνέχιση και ολοκλήρωση της λιμνοδεξαμενής του Ομαλού αποτελεί έργο πνοής και ζωής για το οροπέδιο και όχι μόνο'. Αυτό επισημαίνει o πρώην αντινομάρχης και γενικός διευθυντής του Ο.Α.ΔΥ.Κ., κ. Μανώλης Σπανουδάκης, ο οποίος χειρίσθηκε για χρόνια το ζήτημα και δηλώνει την έντονη ανησυχία του για την απόφαση των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης να σταματήσουν το έργο για περιβαλλοντικούς λόγους.
Σύμφωνα με τον κ. Σπανουδάκη η λιμνοδεξαμενή 'δεν θίγει το περιβάλλον ίσα - ίσα. Εμείς σεβαστήκαμε κάποιες ενστάσεις και μειώσαμε το μέγεθός της στα 750.000 κυβικά και το έργο πραγματικά θα είναι προς όφελος της περιοχής'.
Σύμφωνα με τον κ. Σπανουδάκη η σκοπιμότητα του έργου έχει να κάνει με την ανάπτυξη νέων και δυναμικών καλλιεργειών στην περιοχή του οροπεδίου. 'Ο Ομαλός έχει αφεθεί στην τύχη του εδώ και χρόνια. Υπάρχουν δυνατότητες για να καλλιεργηθούν διάφορα είδη κηπευτικών, φαρμακευτικών φυτών, δεντρώδεις καλλιέργειες. Σε πολλούς αρέσει το ρομαντικό να έχουν δύο μηλιές για τα μήλα τους και μισό στρέμμα πατάτες για το σπίτι τους. Αυτά είναι υπεραπλουστεύσεις· αν θέλουμε οι νέοι άνθρωποι να μείνουν στην περιοχή, θα πρέπει να μπορούν να καλλιεργήσουν μεγάλες ποσότητες, ώστε να μπορούν να πουλήσουν, να εξαγάγουν. Αυτό θα το κάνουν με την ύπαρξη της λιμνοδεξαμενής· δεν γίνεται διαφορετικά', αναφέρει, συμπληρώνοντας πως οι πραγματικοί κτηνοτρόφοι, που διατηρούν αριθμό ζώων στην περιοχή, 'έχουν ανάγκη τη λιμνοδεξαμενή, διότι τους θερινούς μήνες διψούν και αυτοί. Το είδαμε και αυτό το καλοκαίρι. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι όσοι αντιδρούν στην πραγματοποίηση του έργου'. Σύμφωνα με τον πρώην γενικό διευθυντή του Ο.Α.ΔΥ.Κ. για την αναγκαιότητα της κατασκευής της λιμνοδεξαμενής είχε γίνει πλήρης οικονομοτεχνική μελέτη.
Συνολικά η κατασκευή της λιμνοδεξαμενής αναμένεται να φτάσει στα 6.5 εκατ. ευρώ. Οπως επισημαίνει ο κ. Σπανουδάκης ο Ο.Α.ΔΥ.Κ. και οι τοπικοί φορείς θα πρέπει άμεσα να απευθυνθούν στα συναρμόδια Υπουργεία Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης και όπως χαρακτηστικά αναφέρει 'να καταθέσουν όλα τα στοιχεία που διαθέτουν που δείχνουν ότι το έργο είναι φιλικό στο περιβάλλον'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου