Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΑΙΔΙΩΝ


ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Ενημέρωση για τα δικαιώματα των παιδιών

Αναγκαία είναι η επαγρύπνηση γονεών, εκπαιδευτικών, φορέων ώστε σε μια περίοδο κρίσης όπως η σημερινή να μην θιχθούν δικαιώματα των παιδιών. Αυτό μεταξύ άλλων τόνισε μιλώντας στα "Χ.Ν." ο κ.
Κυριάκος Βασιλομανωλάκης μέλος της γενικής συνέλευσης της εθνικής επιτροπής της UNICEF στα πλαίσια ομιλιών του στα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας Λενταριανών και Παχιανών για την ημέρα δικαιωμάτων του παιδιού.
Μιλώντας σε παιδιά του Ε2 του 19ου Δ.Σ. ο κ. Βασιλομανωλάκης αφού παρουσίασε ένα βίντεο ένα βίντεο με κινούμενα σχέδια με θέμα τα δικαιώματα τους, τους κάλεσε αν πουν τα καλάντα έστω ένα ευρώ από αυτά που θα βγάλουν να τα δώσουν για την αγορά κάποιου υλικού από τα καταστήματα της Unicef.
"Μολονότι έχουν βελτιωθεί πάρα πολλά πράγματα σε ότι αφορά τα παιδιά
τα προβλήματα παραμένουν και πολύ φοβάμαι ότι και στην Ελλάδα με την κρίση που διανύουμε τα δικαιώαμτα των παιδιών μπορεί να τεθούν σε αμφιβολία για αυτό και χρειάζεται επαγρύπνηση από γονείς, εκπαιδευτικο΄ςυ και άλλους φορείς" ανάφερε ο κ. Βασιλομανωλάκης.
Ο ίδιος τόνισε πως σήμερα για τα παιδιά δικαίωμα αποτελεί η παροχή της δωρεάν εκπαίδευσης και να μπορεί να πηγαίνει στο σχολείο καθώς είναι πολύ συχνό το φαινόμενο παιδιά ναμ ην ολοκληρώνουν την βασική εκπαίδευση. Ενα άλλο ζήτημα είναι το θέμα της παιδικής εργασίας που δεν υπάρχει μόνο στον 3ο κόσμος αλλά ακόμα και σε χώρες όπως η Ελλάδα.
Σχετικά μετ ους κινδύνους από το διαδίκτυο το μέλςοτ ης εθνικής επιτροπής της Unicef σημείωσε π η σύμβαση των δικαιωματών δεν έχει προβλέψει το θέμα της προστασίας των παιδιών για το θέμα του διααδικτύου και θα πρέπει να το κάνει καθώς " έχουμε μια γενιά , την οποία ονομάζω των οθονόβιων που υφίστανται τις συνέπειες της εκτεταμένης έκθεσης την οθόνη. Όπως ένας διευθυντικό στέλεχο της Google η σημερινή νεολαία θα παρακάλει όταν ενηλικιωθεί να μπορεί να σβήσει τα προσωπικά της ίχνη από τα διαδίκτυο. Εκτίθενται τα παιδιά μας και αποκαλύπουν στο διαδίκτυο πράγματα που δεν θα πρεπε. "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου