Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ



ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΧΑΝΙΩΝ
Αυξήσεις στα εισιτήρια
01-01-2011

Σε αυξήσεις στα εισιτήριά του προχωράει το Αστικό ΚΤΕΛ Χανίων εξαιτίας της αναπροσαρμογής προς τα πάνω του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας και τη μεγάλη αύξηση της τιμής του πετρελαίου.
Οι αυξήσεις αφορούν και τα δρομολόγια εντός της πόλης και αυτά προς τις συνοικίες της.
Οπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Χανίων, κ. Αντώνης Χατζηδάκης, 'ανεβάζουμε και εμείς την τιμή των εισιτηρίων μας λόγω των αυξήσεων του Φ.Π.Α. και της τιμής των καυσίμων. Εμείς ως Αστικό ΚΤΕΛ έχουμε τρία χρόνια να κάνουμε αύξηση. Τότε το πετρέλαιο ήταν 75 λεπτά και τώρα έχει πάει στο 1,45 - 1,50 ευρώ. Δεν έχουμε κάνει περικοπές ούτε στους μισθούς ούτε στα δώρα ούτε απολύσαμε προσωπικό όλο αυτό το διάστημα αλλά και εμείς αντιμετωπίζουμε σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Το ευτύχημα είναι ότι δεν έχουμε μείωση της επιβατικής κίνησης. Υπάρχει μια σταθερότητα και μια πολύ μικρή αύξηση'.
Αναλυτικότερα οι τιμές των εισιτηρίων θα έχουν ως εξής:
ΣΤΗΝ Α’ ΖΩΝΗ
- Κανονικό εισιτήριο από 0,90 λεπτά σε 1,10 ευρώ.
- Μισό από 0,50 λεπτά στα 0,60 λεπτά.
- Φοιτητικό από 0,70 λεπτά στα 0,80 λεπτά.
ΣΤΗ Β’ ΖΩΝΗ
- Ολόκληρο εισιτήριο από 1,30 στα 1,50 ευρώ.
- Μισό στα 75 λεπτά.
- Φοιτητικό από 1 ευρώ στα 1,10.
Χθες ολοκληρώθηκε κα η σύμβαση μεταξύ του Αστικού ΚΤΕΛ και του Δήμου Χανίων για τη δρομολόγηση του mini bus, που έκανε τη διαδρομή Δημοτικός Κήπος, παλιά πόλη, Κουμ Καπί με δωρεάν εισιτήριο καθώς επιδοτούνταν από τον Δήμο. 'Θα συζητήσουμε με τη νέα Δημοτική Αρχή προκειμένου να δούμε τις προθέσεις της. Ο κόσμος πάντως έδειξε να το θέλει, ειδικά το καλοκαίρι που είχε αρκετό κόσμο', αναφέρει ο κ. Χατζηδάκης.
Τέλος, σχετικά με το επιδοτούμενο πρόγραμμα 'Συν-Κοινωνία', που αφορούσε διαδρομές από τα Χανιά προς τους περιαστικούς Δήμους ο κ. Χατζηδάκης σημειώνει πως 'έχουν ολοκληρωθεί και τα δρομολόγια που πραγματοποιούσαμε στο πλαίσιο του προγράμματος με εξαίρεση λίγα, όπως π.χ. η γραμμή για Περβόλια που τα κρατήσαμε. Ομως από το πρόγραμμα έχουμε πάρει τα μισά χρήματα. Μας οφείλονται περίπου 300.000 ευρώ και όπως καταλαβαίνετε μέχρι να μας δοθούν αντιμετωπίζουμε πρόβλημα, διότι έχουμε καταβάλει τον Φ.Π.Α., τον έχουμε δηλώσει ως έσοδο'.
Γ.ΚΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου