Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

ΔΗΜΑΙΡΕΣΙΕΣ ΧΑΝΙΑ



ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ TOY NOMOY ΧΑΝΙΩΝ
Εκλογή προεδρείων και επιτροπών
Κώνστας Γιώργος | 03-01-2011

Mε το κλίμα συνεργασίας και συναίνεσης -για το οποίο είχε γίνει πολύς λόγος στις ορκωμοσίες- τελικά να αποδεικνύεται... στραβό, αλλά και με διάφορα προβλήματα, πραγματοποιήθηκαν, χθες το πρωί, στα νέα Δημοτικά Συμβούλια οι διαδικασίες εκλογής προεδρείων και επιτροπών.
Δημαιρεσίες δεν πραγματοποιήθηκαν στα Σφακιά -καθώς ελλείψει απαρτίας η εκλογική διαδικασία μεταφέρθηκε για την ερχόμενη Κυριακή- και στη Γαύδο λόγω των καιρικών συνθηκών, όπως αναφέρθηκε, η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα.
Κανονικά έγιναν οι διαδικασίες στα νέα Δ.Σ. Κισάμου, Αποκόρωνα, Καντάνου - Σελίνου, χωρίς, ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις εκλογής προέδρων, αντιπροέδρων, γραμματέων αλλά και των επιτροπών να υπάρχει ομοφωνία, παρότι η νομοθεσία ξεκαθάριζε, στις περισσότερες περιπτώσεις, ποιες θέσεις θα έπαιρνε η πλειοψηφούσα παράταξη, ποιες η αξιωματική αντιπολίτευση και ποιες οι υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Ειδικότερα:
ΔΗΜΟΣ ΚΙΣΑΜΟΥ
Ο δικηγόρος Χαράλαμπος Πιτσιγαυδάκης είναι ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κισάμου. Ο κ. Πιτσιγαυδάκης, από την παράταξη του κ. Μυλωνάκη, πήρε 20 ψήφους -7 σύμβουλοι δεν τον ψήφισαν, ενώ ως αντιπρόεδρος ψηφίσθηκε ο κ. Α. Παρτσαλάκης με 25 ψήφους από την παράταξη της κας Σκουλάκη και ως γραμματεάς ο Μ. Χαιρετάκης με 26 ψήφους από την παράταξη του κ. Κουκουράκη.
Μετά την εκλογή του ο κ. Πιτσιγαυδάκης τόνισε πως τους πρώτους 2 - 3 μήνες τα Δημοτικά Συμβούλια θα είναι πολύ συχνά προκειμένου να διεκπεραιωθούν μια σειρά από πράξεις που απαιτεί η νομοθεσία, ενώ σύντομα θα κατατεθεί στο Δ.Σ. και ο κανονισμός λειτουργίας τους. Οι κ. Παρτσαλάκης και Χαιρετάκης δήλωσαν την πρόθεσή τους να συνδράμουν στις προσπάθειες 'να πάει η Κίσαμος μπροστά'.
Στη σύσταση των επιτροπών εξελέγησαν για αυτή των Οικονομικών οι: Δ. Βαρουχάκη, Κ. Χριστουλάκης, Γ. Σκορδυλάκης, Μ. Πατεράκης (πλειοψηφία) συν έναν αντιδήμαρχο ή τον δήμαρχο στην προεδρία της και οι Α. Παρτσαλάκης και Θ. Σταθάκης από την αντιπολίτευση. Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εξελέγησαν οι Π. Χαραλαμπάκης, Θ. Τουλουπάκης, Μ. Μουντάκης, Γ. Κελαϊδής και ένας αντιδήμαρχος ή ο δήμαρχος από την πλειοψηφία και Κ. Κουκουράκη και Σ. Χορευτάκης από την αντιπολίτευση.
Οπως ανακοίνωσε ο κ. Μυλωνάκης αντιδήμαρχοι αναλαμβάνουν οι σύμβουλοι:
- Αντώνης Σχετάκης.
- Νικόλαος Κατζουράκης.
- Νεκτάριος Κουμάκης.
- Μιχάλης Μουντάκης.
'Ο «Καλλικράτης» θέλει πολλή δύναμη, την όρεξη την έχουμε, πιστεύουμε ότι κινούμενοι σε πλαίσια συνεργασίας θα τα καταφέρουμε', ανέφερε ο δήμαρχος Κισάμου, κ. Γ. Μυλωνάκης. Από τη μεριά της η επικεφαλής της αντιπολίτευσης, κα Φ. Σκουλάκη, σημείωσε πως 'για ζητήματα ποιότητας της ζωής του πολίτη είναι δεδομένη η συνεργασία μας έξω από λογικές εντυπωσιασμού και μικροπολιτικής', ενώ ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, κ. Κ. Κουκουράκης, μίλησε για 'δεδομένη συνεργασία σε θέματα και ζητήματα που συμφωνούμε με τη Δημοτική Αρχή'.
ΔΗΜΟΣ ΚΑΝΤΑΝΟΥ - ΣΕΛΙΝΟΥ
Στις δημαιρεσίες, που έγιναν στον Δήμο Καντάνου - Σελίνου, χθες, στην Παλαιόχωρα, πρόεδρος του νέου Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη ο σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Ευτύχης Τσατσαρωνάκης. Αντιπρόεδρος εξελέγη ο κ. Λευτέρης Καστανάκης (παράταξη Γ. Ζουριδάκη) και γραμματέας ο κ. Κωνσταντίνος Κονταδάς (παράταξη Μ. Μπουζάκη).
Μιλώντας στα 'Χ.Ν.' ο δήμαρχος, Γ. Δερμιτζάκης, ανέφερε πως 'το βράδυ της Δευτέρας ή το πρωινό της Τρίτης το αργότερο θα προχωρήσουμε στην ανακοίνωση των ονομάτων των αντιδημάρχων'.
ΔΗΜΟΣ
ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ
Ο οικονομολόγος Σταμάτης Σγουράκης είναι ο νέος πρόεδρος στο Δ.Σ. του Δήμου Αποκορώνου. Αντιπρόεδρος εξελέγη ο κ. Γιάννης Κουκουράκης και γραμματεάς η κα Θυμιανού - Βασιλαντωνάκη Ευαγγελία (από την παράταξη του κ. Κουκιανάκη και οι δύο).
Αντιδήμαρχοι 'με θεματικές και τοπικές αρμοδιότητες', όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στα 'Χ.Ν.' ο δήμαρχος, Γρηγόρης Μαρκάκης, είναι οι: Μανώλης Νικολούδης (Φρες), Στέλιος Μιχελάκης (Βάμος), Σμπυράκης Αντώνης (Αση Γωνιά), Σταυρουλάκης Σήφης (Γεωργιούπολη), Χαριτάκης Μανώλης (Αρμένων).

ΣΕ ΣΦΑΚΙΑ - ΓΑΥΔΟ
Δεν υπήρξε απαρτία

Με προβλήματα οι δημαιρεσίες σε Σφακιά και Γαύδο. Στα Σφακιά ελλείψει απαρτίας δεν πραγματοποιήθηκαν χθες το πρωί οι διαδικασίες και αναβλήθηκαν για την ερχόμενη Κυριακή 9 Ιανουαρίου. Από τον δήμαρχο Παύλο Πολάκη ορίστηκαν και τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν οι ακριβείς αρμοδιότητες των αντιδημάρχων, οι οποίοι θα είναι οι κ. Γιώργος Πρωτοπαπαδάκης και Μανούσος Χιωτάκης.
Στη Γαύδο δεν πραγματοποιήθηκαν δημαιρεσίες χθες λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών ανέφερε ο δήμαρχος κ. Στέλιος Λαμπάκης στα 'Χ.Ν.'. Οι διαδικασίες και η ανακοίνωση του ονόματος του αντιδήμαρχου αναμένονται να γίνουν σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου