Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

ΛΑΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ


ΑΠΟ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ
Κινητοποιήσεις για τις ταμειακές μηχανές
11-01-2011

Το κλείσιμο Εφοριών και γραφείων της Περιφέρειας στα Χανιά, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, προγραμματίζουν οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών, αν το Υπουργείο Οικονομικών επιμείνει στην τοποθέτηση ταμειακών μηχανών και στην επιβολή Φ.Π.Α. στους πάγκους των αγροτών.
Χθες οι πρόεδροι των παραγωγών λαϊκών αγορών από όλη τη χώρα, με εξαίρεση την Αθήνα, συναντήθηκαν και συζήτησαν τα τεκταινόμενα στον κλάδο τους. 'Επιβεβαιώσαμε τη θέση μας ότι είμαστε αντίθετοι στην τοποθέτηση ταμειακών μηχανών για τους παραγωγούς της λαϊκής αγοράς. Θέλουμε να συνεχιστεί η φορολόγησή μας με τον τεκμαρτό τρόπο. Καλούμε σε διάλογο το Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να βρεθεί μια λύση. Παράλληλα, δώσαμε ένα υπόμνημα με τις θέσεις μας στον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, τον κ. Καρχιμάκη', τόνισε μιλώντας στα 'Χ.Ν.', ο πρόεδρος Παραγωγών Λαϊκής Αγοράς Χανίων, κ. Κώστας Καψωμενάκης.
Οι παραγωγοί αποφάσισαν πως σε περίπτωση που από τις 15 Ιανουαρίου εμφανιστεί στις λαϊκές αγορές το ΣΔΟΕ και προχωρήσει σε πρόστιμο για τη μη λειτουργία ταμειακής μηχανής, έστω και σε έναν παραγωγό, τότε οι υπόλοιποι θα αποκλείσουν την Εφορία και τα γραφεία της Περιφέρειας σε κάθε περιοχή. Σε ερώτησή μας για τους λόγους που αρνούνται την τοποθέτηση ταμειακής μηχανής, τη στιγμή που άλλοι επαγγελματίες εδώ και χρόνια είναι υποχρεωμένοι να τη διατηρούν και να κόβουν αποδείξεις, ο κ. Καψωμενάκης απάντησε πως 'κατά πρώτον εμείς ήδη φορολογούμαστε με τον τεκμαρτό τρόπο και κάθε 6μηνο είμαστε υποχρεωμένοι να καταβάλλουμε άμεσα τον φόρο μας για να ανανεωθεί η άδειά μας, δεύτερον δεν έχει ξαναγίνει σε όλη την Ευρώπη παραγωγοί - αγρότες να είναι υποχρεωμένοι να κόβουν αποδείξεις και να πληρώνουν Φ.Π.Α. Αν το δεχτούμε αυτό θα μας βάλουν και στο ΤΕΒΕ σε λίγο καιρό. Τρίτον έχουμε προτείνει στον υφυπουργό, κ. Κουσελά, να αυξήσει κατά 2 - 3 φορές το τέλος που πληρώνουμε στο δημόσιο και το οποίο δίνουμε κάθε έξι μήνες. Τέταρτον πληρώνουμε ένα 3% στον ΕΛΓΑ και ουδέποτε έχουμε πάρει κάποια χρήματα για ζημιές που έχουμε υποστεί'.
Οπως, επίσης, παρατηρεί ο κ. Καψωμενάκης, οι παραγωγοί είναι αντίθετοι στην απελευθέρωση των επαγγελμάτων καθώς, όπως αναφέρει 'αν τελικά περάσει στον κλάδο μας θα μπορεί η κάθε μεγάλη εταιρεία να εγκαθιστά πάγκους και να μπαίνει στο αντικείμενό μας. Αυτό είναι ένα θέμα που θα πρέπει να απασχολήσει και τον Εμπορικό Σύλλογο'.
Οι παραγωγοί θα έχουν νέα συνάντηση στην Αθήνα την Πέμπτη και αυτή τη φορά θα επιχειρηθεί να γίνει συνάντηση με κάποιον από την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών.
Γ.ΚΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου