Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΠΑΛΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΑΝΙΩΝ:
“Υπό κατεδάφιση το παλιό Νοσοκομείο”
18-01-2011

Την πρόθεσή του να προχωρήσει στην κατεδάφιση του παλιού Νοσοκομείου και στην ανέγερση εκεί του Αστικού Κέντρου Υγείας ανακοίνωσε, χθες, στον γενικό διοικητή και στον περιφερειάρχη Κρήτης, ο δήμαρχος Χανίων, κ. Μανώλης Σκουλάκης.
Για τον σκοπό αυτό σήμερα ο κ. Σκουλάκης θα έχει συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. 'Η απόφασή μας είναι οριστική. Να κατεδαφίσουμε το παλιό Νοσοκομείο και εκεί να κατασκευαστεί ένα Κ.Υ. αστικού τύπου. Παρακάλεσα τον κ. Αρναουτάκη και τον κ. Καρούντζο, επειδή είναι χαμηλή η προβλεπόμενη πίστωση, να ανέβει λίγο και εμείς θα διασφαλίσουμε από άλλους πόρους τη δαπάνη κατεδάφισης', ανέφερε ο κ. Σκουλάκης, μετά το τέλος της σύσκεψης, που έγινε στο Δημαρχείο. Ο κ. Σκουλάκης επεσήμανε πως εκτιμά ότι 4 εκατ. ευρώ θα είναι αρκετά για την ανέγερση του Κέντρου Υγείας, ενώ σε ό,τι αφορά τη στελέχωσή του, αφού στόχος του είναι η ένταξή του στο Ε.Σ.Υ., ανέφερε ότι η συγχώνευση των νοσοκομειακών Ιδρυμάτων και η απορρόφηση του Ψυχιατρείου από το Νοσοκομείο Χανίων θα έχει ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση γιατρών και νοσηλευτών. 'Βάλε τις μπουλντόζες, κατεδάφισέ το και όλα τα υπόλοιπα τα βρίσκουμε', ανέφερε ο κ. Αρναουτάκης.
ΠΑΛΙΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ
Ξεχωριστή συζήτηση έγινε για το παλιό Τελωνείο. Σήμερα ολοκληρώνονται οι γεωλογικές μελέτες και σύμφωνα με τους υπηρεσιακούς παράγοντες μέσα σε 20 ημέρες θα υποβληθεί η σχετική μελέτη για τη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Συνολικά πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 7,7 εκατ. ευρώ και προβλέπεται η δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου.
Ενημέρωση έγινε για τα έργα ανάπλασης τριών δρόμων (Εθνικής Αντιστάσεως, Πειραιώς, Καντάνου), που έχουν ενταχθεί, όπως επίσης και τη μελέτη αναβάθμισης του εργοστασίου απορριμμάτων στο Ακρωτήρι, που έχει έτοιμη η ΔΕΔΙΣΑ και το έργο αστικής ανάπλασης στην περιοχή της εβραϊκής συνοικίας και των μαχαιράδικων στην παλιά πόλη. Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Χ. ο κ. Στεργιάννης, αφού εξέφρασε την αντίρρηση της Υπηρεσίας στη μεταφορά της στο Ακρωτήρι, τόνισε την ανάγκη στήριξης της επιχείρησης τόσο στη μελέτη ύδρευσης όσο και στη χρηματοδότηση του έργου επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού Χανίων. Για τα θέματα ανέγερσης σχολικών κτηρίων η Δημοτική Αρχή εξέφρασε τη θέλησή της να προχωρήσει τα ΣΔΙΤ καθώς, όπως ανέφερε, δεν υπάρχουν χρήματα από άλλες πηγές.
Mιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Σκουλάκης αρχικά, αφού επεσήμανε την ανάγκη να προχωρήσουν όλοι οι Δήμοι σε εκπόνηση μελετών, τόνισε πως 'πάρα πολλά έργα των άλλων Δήμων, που θα έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, θα υλοποιηθούν με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Χανίων, δεδομένου ότι είναι ο μόνος πιστοποιημένος Δήμος του Νομού. Πέφτει μεγάλο βάρος σε εμάς. Από σήμερα θα ενεργοποιήσουμε το σύστημα, ιδιαίτερα τις Τεχνικές Υπηρεσίες και πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε'.

Πρόσκληση στους Δήμους 'μέσα στο 2011 να εκπονήσουν μελέτες, διότι τα χρήματα, που θα περισσέψουν από το ΕΣΠΑ το 2012, θα είναι αρκετά', απηύθυνε ο κ. Καρούντζος, ενώ τη σημασία εκπόνησης μελετών υπογράμμισε και ο κ. Αρναουτάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου