Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ




Υπό διάλυση οι αθλητικές εγκαταστάσεις
ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΑΚ ΧΑΝΙΩΝ
Κώνστας Γιώργος | 14-01-2011

Στα όρια τους βρίσκονται οι βασικές αθλητικές εγκαταστάσεις του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Χανίων (Στάδιο, κολυμβητήριο).
Τόσο από θέμα συντήρησης, όσο και γενικότερης λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων η κατάσταση περιγράφεται με ιδιαίτερα αρνητικά σχόλια. Την ίδια στιγμή η νέα διοίκηση των αθλητικών εγκαταστάσεων δηλώνει αποφασισμένη να προχωρήσει σε μια σειρά από αλλαγές απαραίτητες, όπως τονίζει, για τη βελτίωση των συνθηκών στους χώρους ευθύνης.
"Οι εγκαταστάσεις είναι εγκαταλελειμμένες, δεν έχουν συντηρηθεί σωστά.
Μιλάμε για το κολυμβητήριο, το κλειστό γυμναστήριο, το γήπεδο, την αντισφαίριση. Είναι ελλιπής η τεχνική τους υποστήριξη με αποτέλεσμα να διερωτάται κανείς τι γίνονταν επί 8-10 χρόνια" τονίζει μιλώντας στα "Χ.Ν." ο κ. Ιπποκράτης Μανουδάκης, πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου.
Σήμερα η επιτροπή αναμένεται να στείλει επιστολή στην διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών της ΓΓΑ ζητώντας της να κατεβάσει κλιμάκιο αποτελούμενο από πολιτικό μηχανικό (να ελέγξει στατικότητα), χημικό μηχανικό (χλωρίωση πισίνων), μηχανολόγο (για καυστήρες, μηχανοστάσια, πυλώνες) και να γίνει μια καταγραφή της κατάστασης. "Η καταγραφή αυτή θα λειτουργεί ως οδικός χάρτης για το τι μπορούμε να κάνουμε άμεσα και η ίδια η Γενική Γραματεία να λάβει γνώση με δική της επιτροπή για τα χάλια που υπάρχουν εδώ, γιατί είναι δικές της εγκαταστάσεις.
Εμάς μας ενδιαφέρει η ασφάλεια των Χανιωτών, των παιδιών που αθλούνται.
Οπου υπάρχουν θέματα ασφάλειας θα επέμβουμε δυναμικά, αν δεν μπορούμε η δραστηριότητα αυτή θα κλείσει. Δεν μπορούμε εμείς που ερχόμαστε μέσα από την κοινωνία, δεν είμαστε επαγγελματίες προέδροι, αλλά εθελοντές του αθλητισμού να μην προασπίσουμε την υγεία και την ασφάλεια των εμπλεκομένων στις αθλητικές εγκαταστάσεις. "
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΕΣΟΔΑ
Με ένα προϋπολογισμό που μειώνεται χρόνο με το χρόνο και φέτος εμφανίζεται ακόμα πιο μειωμένος σύμφωνα με τον κ. Μανουδάκη δεν υπάρχει άλλη διέξοδος από τη δημιουργία εσόδων. "Δεν θα αυξήσουμε τα έσοδα για να τα πάρει το ελληνικό δημόσιο αλλά για να φτιάξουμε κάποια πράγματα μέσα στο στάδιο χωρίς να ζητάμε από το κεντρικό ταμείο. Καταρχήν θα γίνει
επαναδιαπραγμάτευση σε συμβάσεις για ταμπέλες, διαφημίσεις, κυλικεία, θα τα καταγγείλουμε και θα τα επαναπροκηρύξουμε.
Ολα τα σωματεία που λειτουργούν στις εγκαταστάσεις θα συμμετέχουν στο κόστος ανάλογα με τη χρήση που κάνουν.
Αυτό το πράγμα είναι μονόδρομος. Τα σωματεία μπορεί να έχουν αντιδράσεις γιατί έχουν μειωμένες επιχορηγήσεις, δεν διαφωνώ αλλά αν θέλουμε να έχουμε στοιχειώδεις υποδομές πρέπει όλοι να συνεισφέρουμε" τονίζει ο πρόεδρος του ΕΑΚ.
ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΧΑΝΙΩΝ
Αναφορικά με το κολυμβητήριο η νέα διοίκηση προτείνει δύο λύσεις για να μειωθεί η κατανάλωση πετρέλαιου η οποία ευθύνεται για την εκτόξευση στα ύψη του κόστους λειτουργίας. Ηδη έχουν ξεκινήσει οι πρώτες συζητήσεις με την ΓΓΑ.
- Θα προμηθευτούμε ένα ισοθερμικό κάλυμα για την 50άρα πισίνα ώστε καλύπτοντάς την να έχουμε εξοικονόμηση ενέργειας για τη θέρμανσή της.
- Θα προχωρήσει η διαδικασία μπαζώματος της 50άρας στο σημείο που έχει βάθος 4.10 μέτρα. Εκεί παλιά έκαναν καταδύσεις τώρα δεν υπάρχει αυτή η δραστηριότητα και το πόλο και η κολύμβηση καλύπτεται με ένα βάθος στα 2.20 μ.
Η διοίκηση εκτιμά με τις δύο αυτές ενέργειες θα μειωθεί η κατανάλωση πετρελαίου κατά 30% που είναι πολύ μεγάλη εξοικονόμηση".
Το κόστος αυτών των εργασιών το καλύπτουμε σε 6 μήνες από τη μείωση του πετρελαίου. Ξεκινάμε από μηδενική βάση και κάνουμε πράγματα που έπρεπε να γίνουν πριν από 20 χρόνια" αναφέρει ο κ. Μανουδάκης.
ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ
Τέλος, αναφορικά με το Κολυμβητήριο Ακρωτηρίου το οποίο ανήκει στην ΓΓΑ αλλά θα παραχωρηθεί στην αυτοδιοίκηση ο κ. Μανουδάκης τονίζει πως "το επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξει ενημέρωση των τοπικών φορέων για το κολυμβητήριο ώστε να γίνουν κοινωνοί του θέματος, να καταλάβουν ότι χωρίς τη βοήθειά τους δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Το στάδιο είναι ιδιοκτησία του Χανιώτη. Η ΓΓΑ το συντηρεί και μέχρι πρότινος έδινε πάρα πολλά χρήματα. Η ΓΓΑ για να μην είμαστε άδικοι έδωσε 2 εκ. ευρώ, είναι τεράστιο ποσό. Πρέπει να δούμε πώς θα λειτουργήσει".

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ
Τελειώνει το πετρέλαιο
ξανά στο κολυμβητήριο

Παρά τις υποσχέσεις ότι την εβδομάδα που διανύουμε θα βρισκόταν λύση στο θέμα της έλλειψης πετρελαίου στο κολυμβητήριο Χανίων, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό και αυτή τη στιγμή λειτουργεί οριακά η μικρή 25άρα πισίνα. Σήμερα το απόγευμα θα γίνει συνάντηση των παραγόντων του ΝΟΧ με τον νέο πρόεδρο της Επιτροπής Διοίκησης του ΕΑΚ Χανίων Ιπποκράτη Μανουδάκη και του αντιδημάρχου Χανίων Δημήτρη Λειψάκη. Στο μεταξύ εξακολουθούν να εμφανίζονται τραγελαφικές καταστάσεις λόγω αυτή της έλλειψης. Πέρα από το προφανές ότι ουσιαστικά όλα τα τμήματα του χανιώτικου ομίλου υπολειτουργούν, στον αέρα βρίσκεται και το παιχνίδι του ΝΟ Ρεθύμνου με τον Νηρέα Χαλανδρίου για την Α1 γυναικών πόλο. Σε αυτόν τον αγώνα οι ρεθεμνιώτισσες πέτυχαν την παρθενική τους νίκη στην ιστορία τους στην Α1 αλλά ο Νηρέας έχει ξεκινήσει εκστρατεία να μην μετρήσει το αποτέλεσμα αλλά να ξαναγίνει ο αγώνας διότι λόγω του προβλήματος με το πετρέλαιο, το παιχνίδι έγινε στην μικρή 25άρα πισίνα του ΕΑΚ Χανίων το οποίο χρησιμοποιεί ως έδρα ο Ομιλος του γειτονικού μας νομού.
Γ. ΔΡ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου