Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ


ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΙΑ
Ανακοινώθηκαν οι αντιδήμαρχοι
06-01-2011

Αντιμέτωπη με τα μεγάλα προβλήματα -οργανωτικά, διοικητικά, θέματα πόρων και αρμοδιοτήτων- του 'Καλλικράτη' βρίσκεται η νέα Δημοτική Αρχή Πλατανιά.
Χθες, κατά την ανακοίνωση των ονομάτων των τεσσάρων αντιδημάρχων καθώς και των αρμοδιοτήτων τους από τον δήμαρχο, Γιάννη Μαλανδράκη, επισημάνθηκαν τόσο οι δυσκολίες που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν άμεσα όσο και η πίστη πως τελικά θα πετύχουν στο έργο τους.
'Είμαστε στη διαδικασία στησίματος ενός νέου Δήμου που θέλει να έχει σωστά στελεχωμένες Υπηρεσίες και να προσφέρει ποιότητα στους δημότες του', ανέφερε ο κ. Μαλανδράκης, υπογραμμίζοντας πως βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης η ενοποίηση των μηχανογραφικών συστημάτων του Δήμου έτσι ώστε 'να μπορούν σύντομα όλοι οι δημότες μας να έχουν πλήρη εξυπηρέτηση για τα θέματα που τους αφορούν. Αμεσο μέλημά μας είναι να συστήσουμε οργανικά μια Τεχνική Υπηρεσία το συντομότερο δυνατό'.
Ερωτηθείς από τα 'Χ.Ν.' αναφορικά με το 'μπάχαλο', που διαπιστώνεται σε όλους τους Δήμους σε θέματα εξυπηρέτησης πολιτών, μετά και την κατάργηση της Νομαρχίας και τη μεταφορά μέρους των αρμοδιοτήτων της στον Δήμο Χανίων, ο κ. Μαλανδράκης σημείωσε πως για τον Δήμο Πλατανιά 'όπως λειτουργούν οι πρώην Δήμοι θα συνεχίσουν να λειτουργούν και οι σημερινές Δημοτικές Ενότητες για ένα μεταβατικό στάδιο. Τα Κ.Ε.Π. εξακολουθούν να υφίστανται και στόχος μας είναι ο δημότης να μπορεί να εξυπηρετηθεί από όλες τις Υπηρεσίες του Δήμου'.
Για την επιλογή των αντιδημάρχων και αν αυτή έγινε με βάση τις ψήφους που πήραν στις εκλογές ως υποψήφιοι σύμβουλοι καθώς όλοι σχεδόν συγκέντρωσαν πολύ μεγάλο αριθμό των προτιμήσεων, ο κ. Μαλανδράκης σημείωσε πως 'όπως εγώ επιλέχθηκα διότι είχα πάρει περισσότερες ψήφους, έτσι και για αυτούς λαμβάνεται και αυτό υπόψιν. Αλλά λαμβάνεται υπόψιν και η εμπειρία, επειδή ο Δήμος Πλατανιά γίνεται ουσιαστικά από την αρχή'.
ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΟΛΙΔΑΚΗΣ
Τις παρακάτω αρμοδιότητες θα έχει ο αντιδήμαρχος Μανώλης Σολιδάκης, ο οποίος και θα αναπληρώνει τον δήμαρχο, όταν απουσιάζει ή κωλύεται: Εργα οδοποιίας, υπεύθυνος λειτουργίας Κ.Ε.Π., υπεύθυνος ακίνητης περιουσίας Δήμου, κτηριακών εγκαταστάσεων, υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας ΠΣΕΑ, ηλεκτροφωτισμός (συντήρηση - επεκτάσεις), αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων - πάρκα, αντιπλημμυρικά έργα, θέματα πρόνοιας, λαϊκής παράδοσης και ιστορίας. Επίσης θα έχει τις κατά τόπο αρμοδιότητες στη Δημοτική Ενότητα Μουσούρων. Εχει την ευθύνη της λειτουργίας των Δημοτικών Υπηρεσιών, να παρακολουθεί την εξέλιξη των έργων και των εργασιών που εκτελούνται, να μεριμνά για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού, να υπογράφει με εξουσιοδότηση του δημάρχου βεβαιώσεις, πιστοποιητικά και λοιπά διοικητικά έγγραφα, να συνεργάζεται με τους προέδρους των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων και τους εκπροσώπους των Τοπικών Κοινοτήτων για την επίλυση των προβλημάτων τους, να ασκεί κάθε άλλη δραστηριότητα που μπορεί να του μεταβιβάζει με απόφασή του ο δήμαρχος· όλα αυτά για τη Δημοτική Ενότητα Μουσούρων.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΛΑΚΩΝΑΚΗΣ
Ο Γιάννης Μαλακωνάκης θα έχει τις παρακάτω αρμοδιότητες: Τεχνικών συνεργείων Δήμου, θέματα καθαριότητας, υπεύθυνος γραφείου κίνησης οχημάτων (συντήρηση οχημάτων - μηχανημάτων), θέματα μεταναστών, υπηρεσία πρασίνου - δεντροφυτεύσεις - χλοοτάπητες, διαχείριση - συγκομιδή απορριμμάτων - καθαρισμός παραλιών, πρωτοβάθμια περίθαλψη - υπεύθυνος υγείας, συμβούλιο παραβατικότητας, αγροτικός τομέας - λαϊκές αγορές. Ο κ. Μαλακωνάκης θα έχει αρμοδιότητες (βλ. παραπάνω) για τη Δημοτική Ενότητα Κολυμπαρίου.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΪΤΖΑΚΗΣ
Οι αρμοδιότητες του αντιδήμαρχου Γ. Καλαϊτζάκη είναι: Εποπτεία της λειτουργίας και συντήρησης των δικτύων ύδρευσης και άρδευσης και της εργασίας των υδρονομέων της Υπηρεσίας αυτής, υπεύθυνος για τον έλεγχο ποιότητας πόσιμου νερού, τη βεβαίωση καταλόγων ανταποδοτικών τελών. Επίσης θα είναι υπεύθυνος παιδείας (σχολεία, επιτροπή παιδείας - σχολικές επιτροπές), για την εναπόθεση στερεών ογκωδών αντικειμένων - ανακύκλωση, την ευθύνη και εποπτεία της κίνησης υλικού του Δήμου, θέματα πληροφορικής, άμεση προώθηση των απαιτούμενων εργασιών για την ολοκλήρωση ιστοσελίδας του Δήμου και την προώθηση του Ευρυζωνικού Δικτύου, υπεύθυνος έκδοσης αδειών καταστημάτων, τέλεση πολιτικών γάμων, σε περίπτωση απουσίας του δημάρχου.
Τέλος, θα έχει τις κατά τόπο αρμοδιότητες για τη Δημοτική Ενότητα Βουκολιών.
ΝΙΚΟΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Ο Νίκος Δασκαλάκης θα έχει τις παρακάτω αρμοδιότητες: Πολιτιστικές εκδηλώσεις, δημόσιες σχέσεις, θέματα νεολαίας, θέματα αθλητισμού - αθλητικές εγκαταστάσεις, διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας, τουρισμός (επιτροπή - προβολή - ενημέρωση), θέματα περιβάλλοντος, νεκροταφεία, σήμανση οδών κυκλοφορίας - χώρων στάθμευσης, θέματα διαφάνειας και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
Ο κ. Δασκαλάκης θα έχει τις αρμοδιότητες κατά τόπο για τη Δημοτική Ενότητα Πλατανιά.
Η θητεία των αντιδημάρχων είναι διετής και η ανάκλησή τους μπορεί να γίνει από τον δήμαρχο με αιτιολογημένη απόφασή του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου