Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

ΠΑΛΙΟ ΛΙΜΑΝΙ ΖΗΜΙΕΣ



ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΛΙΜΑΝΙ
Ζημιές από τα κύματα
19-01-2011

Ζημιές στο οδόστρωμα του παραλιακού μετώπου του ενετικού λιμανιού, στο ύψος της σημαίας του Φιρκά, προκάλεσαν τεράστια κύματα τις πρωινές ώρες χθες.
Είναι χαρακτηριστικό πως, παρ’ ότι τα κύματα 'αγκάλιαζαν' όλο σχεδόν το τείχος, σε αυτό το σημείο δεν παρουσιάσθηκε καμία ζημιά στο μνημείο.
Συνεργείο των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων απέκλεισε την κίνηση στην παραλιακή ζώνη τα ξημερώματα και χθες το πρωί ξεκίνησε εργασίες αποκατάστασης της ζημιάς.
'Ηλθαμε το βράδυ της Δευτέρας, μετά από ειδοποίηση του Λιμεναρχείου και είδαμε μια κατάσταση τραγική· τα κύματα σηκώνονταν πάρα πολύ ψηλά, κατόπιν έπεφταν με τεράστια δύναμη και ό,τι έβρισκαν μπροστά το παρέσερναν', ανέφερε ο προϊστάμενος των τεχνικών συνεργείων, κ. Λευτέρης Νικολακάκης.
Τα συνεργεία του Δήμου απαγόρευσαν τη διέλευση των οχημάτων χθες προκειμένου να αποκατασταθεί η φθορά στο οδόστρωμα. 'Ευτυχώς που είχε πέσει πριν από μερικούς μήνες η άσφαλτος, διότι σε διαφορετική περίπτωση, έχω την εντύπωση ότι θα είχαμε πολύ μεγαλύτερη ζημιά', ανέφερε ο κ. Νικολακάκης, παρατηρώντας πως 'το τείχος δεν έπαθε τίποτα, δεν ξέρω ίσως επειδή είναι αρχαίο'.
Το συνεργείο έριξε ενισχυμένο τσιμέντο και όπλισε με σίδερα το σημείο, που ένα μεγάλο τμήμα του οδοστρώματος είχε αποκολληθεί από την ένταση των κυμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου